Aktuális

Más betegségébe halt bele az asszony

Bors

Létrehozva: 2012.12.17.

Gyászol annak a brit nőnek a családja, akinél brutális hibát követtek el az orvosok. A nő egy transzplantáció során rákos tüdőt kapott és egy év múlva meghalt. A dühös férj perelni akarja a kórház dolgozóit, akik nem tájékoztatták őket arról, hogy egy dohányos tüdejét ültetik be feleségébe.

A 27 éves Jennifer Wederell két évet várt arra, hogy új tüdőt kapjon. Az asszony cisztás fibrózisban szenvedett, amilyen betegségben pár évvel előtte bátyja elhunyt. Úgy tűnt, Wederell a szerencsések közé tartozik, akiket meg lehet menteni, azonban egy orvosi hiba miatt végül ő is tragikus módon meghalt.

Nem mondták meg, honnan érkezik a szerv

Wederell több éves szenvedés és bizonytalanság után végül 2011 augusztusában került kórházba, hogy beültessék mellkasába a donorszervet. Az orvosok csak arról felejtették el tájékoztatni a családot, hogy az asszony új tüdeje, egy láncdohányoshoz tartozott korábban.

Mindenkit sokkolt, mikor egy évvel később a nő tüdőrákban meghalt. Csak a boncolás során derült ki, milyen súlyosan beteg szervet ültettek a fiatal nőbe.

A család kampányt indított

Wederell férje összefogást szervez annak érdekében, hogy ilyesmi soha ne fordulhasson elő többet. Elmondása szerint, azt akarja elérni, hogy a kórházaknak kötelező legyen tájékoztatni a pácienseket arról, hogy a donorszerv valamilyen fizikai függőségtől szenvedő halottból érkezik-e. Ennek alapján a család dönthet arról, hogy vállalják-e a kockázatot. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek