Aktuális

Elnöki bejelentés: még 4,5 milliárd évig élünk

Bors

Létrehozva: 2012.12.22.

Míg a világ nagy része a világvégére készült – ki komolyan, ki csak viccből beszélgetett róla –, egy ember biztos volt benne, hogy elmarad az apokalipszis. Vlagyimir Putyin orosz elnök még sajtótájékoztatót is tartott az ügyben.

Jó dolguk lehet az oroszoknak, ugyanis olyan elnökük van, aki minden helyzetben kiáll értük. Vlagyimir Putyin még az olyan – politika által – nevetségesnek tartott dolgokról is kész halálosan komoly nyilatkozatokat kiadni, mint a tegnapi világvége. Mint ismert: nem következett be az apokalipszis, a maja naptárak által jósolt világvége elmaradt. Bár a katasztrófa közeledtével egyre nagyobb pánik lett úrrá a fanatikusokon, Putyin halálosan nyugodt maradt.

Tehette mindezt természetesen azért, mert biztos volt abban, hogy elmarad az apokalipszis. Annak ellenére, hogy ő maga akár egyetlen gombnyomással is pontot tehetne az emberiség történetének végére, meglehetősen magabiztos a tekintetben, hogy még jó darabig bejárhatunk a munkahelyünkre dolgozni.

A sajtótájékoztatón megkérdezték tőle, hogy mit szól a világvégéhez. Putyin erre azt felelte: ő pontosan tudja, mikor lesz vége a világnak. Mikor az ideges újságírók visszakérdeztek, hogy szerinte mikor, az orosz elnök nyugodtan csak annyit mondott: 4,5 milliárd év múlva. Putyin ezután kiselőadást tartott arról, hogy akkorra a Nap szupernóvává válik és felperzseli a Földet, de hozzátette, ez akár előbb is bekövetkezhet. Mikor arról faggatták, hogy nem fél-e ettől, úgy válaszolt: miért kellene félnem, hiszen ez elkerülhetetlen. 

Megúsztuk?

A maja világvége hívei úgy vélték, hogy magyar idő szerint pénteken 12 óra 12 perckor kellett volna bekövetkeznie az apokalipszisnek. Ez elmaradt, és egyelőre nem is tudni, mikorra jósolják a következő végítéletet. Az biztos, világszerte megkönnyebbüléssel vették tudomásul, hogy egyelőre megúsztuk a világvégét.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek