Aktuális

666-ért kínálják az utolsó, sátáni vacsorát

Bors

Létrehozva: 2012.12.21.

Tudósítanak-e a nagy hazai tévék a maja naptár szerint december 21-én bekövetkező világvégéről? Köthetünk-e biztosítást a nagy reccsre, és ha igen, ki lesz annak a kedvezményezettje? És megkaphatja-e a nyereményét az, aki a világvége bekövetkeztére fogad, és igaza lesz?

Az RTL Klub a jövő hétre készül

Az RTL Klub Fókusz című esti magazinjának csapata úgy készül, hogy a 21-ei, pénteki adásnap után hétfőn, azaz az állítólagos világvége után két nappal is jelentkeznek.

– Péntek este alaposan körüljárjuk a témát, hiszen ez olyan horderejű, s akkora érdeklődésre számot tartó esemény, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül – mondta a Borsnak Gönczi Gábor műsorvezető. – Természetesen mind tudományos, mind ezoterikus oldaláról megvizsgáljuk a kérdést, annál is inkább, mivel rengeteg levelet, telefont kapunk a nézőktől a maja naptár szerinti világvégével kapcsolatban. Amennyiben mégsem ér véget a világ – s mi erre készülünk, hiszen a hétfői adásmenet vázlatát biztosan elkészítjük –, akkor az év 51. hetet is együtt kezdjük nézőinkkel. Ha mégis bekövetkezik, akkor bizony nincs folytatás.

György Bence, a TV2 aktuális műsorainak vezető szerkesztője komolyan veszi a maja jövendölést, és szakmája egyik meghatározó személyiségét, a CNN-t alapító Ted Turner szavait idézi: „Mi itt leszünk a világ végéig, és ha eljön a nap, közvetítjük!”

A William Hill most is nyer

A legpatinásabb brit fogadóiroda a William Hill. Náluk olyan rendkívüli eseményekre is lehet pénzt tenni, mint a világvége.

– Természetesen ebben a témában is állunk a játékos kedvűek rendelkezésére – nyilatkozta Graham Sharpe, a cég szóvivője. – Egymillió az egyhez arányban lehet fogadni a világvégére, de ennél jobb vagy rosszabb esélyt is adhatunk. Igaz, sokak nem a maja naptárral, inkább a svájci–francia határon álló óriás részecskegyorsító beindításával hozták kapcsolatba a pusztulást. Ezen a fogadáson biztosan nem veszíthetünk vagy ha igen, az már tényleg a világvége… Néhány fogadónk már előre dörzsöli a markát, hogy a katasztrófa miatt ugyan nem jut a pénzéhez, de legalább neki lesz igaza. A legtöbben azonban emléktárgyként őrzik a szelvényt – a következő világvégéig.

Nem kell a garantált siker

A hazai fogadásokat szervező Szerencsejáték Zrt. az angol társcégénél sokkal komolyabban veszi a fogadók érdekeit. A vállalat azt tudatta, hogy „felelős játékszervezőként nem tudná garantálni a nyeremények kifizetését egy esetleges világvége esetén”, ezért irodáiban a legkisebb összeget sem lehet feltenni a nagy durranásra.

Földönkívüli mentőcsapat jön

A turisztikai ipar meglovagolja a katasztrófavárást. Közép-Amerikában a luxusszállodák extra wellnesprogramokkal oldanák a világvégével járó stresszt, illetve az egykori maja műemlékekhez szerveznek túrákat.

Az egyesült államokbeli Denverben a Curtis szálló 26. szintjén hatalmas bulival várják a katasztrófát, elvégre józanul nem lehet elviselni a pusztulást. San Diegóban potom 666 dollárért (ez mintegy 150 ezer forintnak felel meg) lehet utolsó sátáni vacsorát rendelni.

A franciaországi Bugarach falucskában – a közeli hegyek egyik csúcsát a Föld szakrális pontjaként tartják számon – százezren gyűlnek össze december 21-én. Állítólag a közelben földönkívüliek szállnak le, hogy űrhajójukkal kimenekítsék a jámbor hívőket.

A biztosítók vis maiornak minősítik

– A biztosítási piac számára december 21-én egy világnak biztosan vége lesz: e dátumot követően férfiaknak és nőknek már csak egységes díjon szabad mindenféle biztosítást kínálni – tájékoztatta a Borsot Turcziné Pálos Anna, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének főtitkára.

– Ezzel ugyan a nőknek akartak kedvezni, mégis azzal fog járni, hogy a nők ezentúl jóval drágábban jutnak például életbiztosításhoz. Pedig a statisztika szerint nyolc évvel élik túl a férfiakat – kivéve, ha bekövetkezik a világvége.

Az alkuszok nem tudnak igazán hatékony hazai biztosítást kínálni a világvége okozta károkra. Ennek több oka is van. Egyrészt a biztosítások apró betűs feltételei szerint a biztosítók úgynevezett vis maior esetén nem fizetnek. A latin kifejezés olyan el nem hárítható eseményekre utal, amilyen egy terrorcselekmény, atomtámadás, természeti katasztrófa – éppen olyan fejleményekre, amelyeket a világvége kiváltó okaként emlegetni szoktak. Ám ha létezne is ilyen hazai biztosítás, itt a következő probléma: a világvége definíciójából következően nem lesz sem kedvezményezett, sem annak élő örököse, akinek a számára ki lehetne fizetni a kártérítést. Mi több, ilyen esetben a kifizető biztosító fennmaradására sem lehet számítani.  

Kötvénnyel a zombik ellen

Az interneten megtalálható 2012 Apocalypse Insurance Company tréfás honlapján (http://www.2012ins.com) többek között az alábbi világvége-verziókra lehet biztosítást kötni: földönkívüliek inváziója, égitestek ütközése, bolygóegyüttállások, zombiapokalipszis, mágneses pólusok felcserélődése, nukleáris armageddon és egyéb, a Föld megsemmisülésével járó katasztrófák. A biztosítást kötők sapkákat és pólókat is kaphatnak a következő felirattal: „2012: Én biztosítva vagyok, hát te?” A biztosítás természetesen csakis a 2012. december 21-én bekövetkező eseményekre vonatkozik.   

 

Ez nem jött be2011. május 21.

A 90 éves prédikátor, Harold Camping a Bibliában vélelmezett kód alapján számolt. Több tucat öngyilkosságról lehetett hallani, de a világvége nem jött el. Camping később összeadási hibára hivatkozva 2011 októberére módosította jóslatát, de még mindig itt vagyunk. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27607_resized.jpg?avcount=1714484110
origo.hu

Itt vannak a legújabb borzalmas képek az orosz-ukrán háború pusztításáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27608_resized.jpg?avcount=1714484110
origo.hu

Kósa L. Adolf gyerekei még soha nem találkoztak egymással

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175906_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176068_auto_resized.jpg
vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174492_auto_resized.jpg
ripost.hu

"Sötét pillanat" - nem titkolja tovább, rákkal küzd a népszerű színésznő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174400_auto_resized.png
hirtv.hu

Bőnyi késelés: megszólalt a rendőrség + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27606_resized.jpg?avcount=1714484110
origo.hu

Sokan felháborodtak a T. Danny koncertjén történt durva jelenet miatt - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173481_auto_resized.jpg
astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174627_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Lehetetlen teszt: az emberek 99 százalékán kifog - Fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714484110
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175912_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szuper hírt jelentett be Marco Rossi: ezt mindenkinek látnia kell

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/uxQvw7TGI-KAxyvgCfP9PVDIrA87uxZXA3rw2xw3tTg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBiZDAxMGM4YmU5YjRjZmJhNmQ0NjRiNzUzOTdiN2I5.jpg
Baleset

Gázolás történt Budapesten, busz alá szorult egy ember

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/3Eq2wlMvuZ1_RKKZJaDK4KgUCGr4kD-yA_EjK3pRvCo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q4ZDU1ZDI5NzEwMzQ1NTVhYTY0MDlkNDZjNzM0MmEy.jpg
Végzet

Motoros tragédia Komlónál: Daruval emelték ki Fanni holttestét az autó alól