Aktuális

Ugyanazt a rémálmot látták több százan

Szalay

2012. november 20. kedd 12:00

A rémálom önmagában is riasztó, de ha ugyanazon az éjszakán sokan álmodnak hasonlót, az több, mint különös. Az interneten százak jelentkeztek már be a Különös álmok oldalára.

Több százan láttak hasonló álmot október 27-ről 28-ra virradóra, legalábbis erről számolnak be a különös álmok számára létesített közösségi oldalon. Volt, akiket hatalmas férgek és bogarak zabáltak fel, másokat gyilkosok üldöztek, és volt, aki lépcsősoron futott fel, hogy utána a mélybe zuhanva zúzza magát halálra.

Az oldalt három fiú hozta létre, akik teljes névvel és arccal nem akartak lapunkban szerepelni, de azt elmondták: őket is megdöbbentette, hogy alig néhány nap alatt több tucatnyian csatlakoztak hozzájuk, és osztották meg élményeiket erről az éjszakáról.

– Én egy rég elveszített családtagom hangját hallottam, de nem láttam őt, és ez nagyon megrémített – meséli a Tesnusként bemutatkozó fiú.

– Én egy sötét folyosón mentem, és valahányszor a végére értem, láttam, ahogy édesanyám meghal. Vagy hétszer halt meg különböző módokon. Rettenetes volt – emlékszik A. Z. Harmadik barátjuk, K. M. hasonló álmokat látott, ő javasolta, hogy keressenek sorstársakat az interneten.

– Azért csatlakoztam, mert aznap nekem is szörnyű álmom volt – meséli Eötvös Natália. – Sötét alagútban rohantam egy férfi elől, akit nem láttam, de halálra rémített, és tudtam, hogy ha elér, meg fog ölni. Futottam, ahogy bírtam, míg végül eltűnt minden a lábam alól, és elkezdtem zuhanni. Ekkor ébredtem fel. Félelmetes és idegen volt az álom, s nem tudtam, hogy mit kezdjek az érzéseimmel. Nehéz ilyesmiről beszélni. Ezért is örültem, hogy sorstársakra bukkantam, együtt próbáljuk kitalálni, mindez mit jelenthet. Abban biztos vagyok, hogy nem véletlen.

A posztolók jellemzően kétféle álomról számoltak be: az egyikben menekültek valaki elől, majd lezuhantak, a másikban sötét alagútban láttak szörnyűségeket, többen bogaraktól, hatalmas férgektől rettegtek álmukban. Volt, aki egy-két nappal később is hasonló rémálmokat látott.

– Néhányan viccesen a túl sok vacsorára fogták a jelenséget, mások a kimerültségre – magyarázza A. Z. – A többség azt írja: aznap telihold volt. Az egyik posztoló megjegyezte: szuper telihold lehetett, ha ennyire hatott ránk.

Az agykontroll hazai atyja, dr. Domján László úgy véli, a New Yorkra éppen ebben az idôben lesújtó Sandy hurrikán is okozhatta a rémálmokat.

– Az tudományosan bizonyított, hogy az emberiségnek van kollektív tudata – mondta az orvos. – Előfordulhatnak olyan hatások, amik miatt az alvás közben a telepátiára fogékonyabb tudat egyszerre több embernél is ugyanazt az álmot eredményezi. Ezt kiválthatja akár az egyikük által éjszaka látott horrorfilm, de lehetséges, hogy komolyabb katasztrófát érzékelnek, ebben az esetben talán a sok ezer ember életét fenyegető hurrikánt.
 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16054546_auto_resized.jpg
origo.hu

SMS-ben üzent a hegymászó a feleségének, hogy nem fog tudni lejönni a hegyről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15734_resized.jpg?avcount=1685733907
origo.hu

Ilyen orosz fenyegetésre senki sem számított

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16055964_auto_resized.jpg
vg.hu

Saját aknáikon vergődnek át a támadó ukránok, aztán jön az orosz vérszivattyú

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16056521_auto_resized.jpg
ripost.hu

Lezárult egy korszak: Harry herceg és Meghan Markle váratlan döntést hoztak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16057310_auto_resized.png
hirtv.hu

Egységes szakmai irányítás valósul meg a védőnői rendszerben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15735_resized.jpg?avcount=1685733907
origo.hu

Két év börtönt is kaphat a drogos magyar énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16054203_auto_resized.jpg
astronet.hu

A hétvége horoszkópja június 3-4.: intenzív megéléseket, mély érzéseket jeleznek a bolygók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16057201_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Zokogva jelentette be lánya: elhunyt a legendás zeneszerző

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15723_resized.jpg?avcount=1685733907
life.hu

Elképesztő akciók a Lidl-ben: nem csak azt kapjuk, ami kötelező!(x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/06/ACK_BsrWQpbYWEKQpEtw8d9h9AfX1dgn_lJTcexXUDE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk0M2RhYTI5NjYyMDRkOTJiNzI5MTlkNmViZDIyNmI5.jpg
Aranyos

Elképesztő nap: Novák Katalin együtt fagyizott Leka herceggel és a kis hercegnővel - Fotó