Aktuális

Ugyanazt a rémálmot látták több százan

Szalay

2012. november 20. kedd 12:00

A rémálom önmagában is riasztó, de ha ugyanazon az éjszakán sokan álmodnak hasonlót, az több, mint különös. Az interneten százak jelentkeztek már be a Különös álmok oldalára.

Több százan láttak hasonló álmot október 27-ről 28-ra virradóra, legalábbis erről számolnak be a különös álmok számára létesített közösségi oldalon. Volt, akiket hatalmas férgek és bogarak zabáltak fel, másokat gyilkosok üldöztek, és volt, aki lépcsősoron futott fel, hogy utána a mélybe zuhanva zúzza magát halálra.

Az oldalt három fiú hozta létre, akik teljes névvel és arccal nem akartak lapunkban szerepelni, de azt elmondták: őket is megdöbbentette, hogy alig néhány nap alatt több tucatnyian csatlakoztak hozzájuk, és osztották meg élményeiket erről az éjszakáról.

– Én egy rég elveszített családtagom hangját hallottam, de nem láttam őt, és ez nagyon megrémített – meséli a Tesnusként bemutatkozó fiú.

– Én egy sötét folyosón mentem, és valahányszor a végére értem, láttam, ahogy édesanyám meghal. Vagy hétszer halt meg különböző módokon. Rettenetes volt – emlékszik A. Z. Harmadik barátjuk, K. M. hasonló álmokat látott, ő javasolta, hogy keressenek sorstársakat az interneten.

– Azért csatlakoztam, mert aznap nekem is szörnyű álmom volt – meséli Eötvös Natália. – Sötét alagútban rohantam egy férfi elől, akit nem láttam, de halálra rémített, és tudtam, hogy ha elér, meg fog ölni. Futottam, ahogy bírtam, míg végül eltűnt minden a lábam alól, és elkezdtem zuhanni. Ekkor ébredtem fel. Félelmetes és idegen volt az álom, s nem tudtam, hogy mit kezdjek az érzéseimmel. Nehéz ilyesmiről beszélni. Ezért is örültem, hogy sorstársakra bukkantam, együtt próbáljuk kitalálni, mindez mit jelenthet. Abban biztos vagyok, hogy nem véletlen.

A posztolók jellemzően kétféle álomról számoltak be: az egyikben menekültek valaki elől, majd lezuhantak, a másikban sötét alagútban láttak szörnyűségeket, többen bogaraktól, hatalmas férgektől rettegtek álmukban. Volt, aki egy-két nappal később is hasonló rémálmokat látott.

– Néhányan viccesen a túl sok vacsorára fogták a jelenséget, mások a kimerültségre – magyarázza A. Z. – A többség azt írja: aznap telihold volt. Az egyik posztoló megjegyezte: szuper telihold lehetett, ha ennyire hatott ránk.

Az agykontroll hazai atyja, dr. Domján László úgy véli, a New Yorkra éppen ebben az idôben lesújtó Sandy hurrikán is okozhatta a rémálmokat.

– Az tudományosan bizonyított, hogy az emberiségnek van kollektív tudata – mondta az orvos. – Előfordulhatnak olyan hatások, amik miatt az alvás közben a telepátiára fogékonyabb tudat egyszerre több embernél is ugyanazt az álmot eredményezi. Ezt kiválthatja akár az egyikük által éjszaka látott horrorfilm, de lehetséges, hogy komolyabb katasztrófát érzékelnek, ebben az esetben talán a sok ezer ember életét fenyegető hurrikánt.
 

További cikkek

Tragédia

Szívszaggató: egy 3 éves angyalarcú kislányt holtan találtak az ágyában

NASA

Döbbenetes felfedezést tett a NASA: Ez derült ki a Halálcsillag mélyéről

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: óriási fordítás, a svédek drámai hajrával elődöntősök

ripost.hu

Hihetetlen, hogy meddig fertőz az emberi bőrön az omikron

origo.hu

Figyelmeztetést adtak ki, Kecskeméten gyártott Mercedesek válhatnak veszélyessé

hirtv.hu

Még a rendőrök is elsírták magukat: egy 15 hónapos kislány 5 napig ült édesanyja holtteste mellett

boon.hu

Szívszorító: így búcsúznak lányai Csollány Szilvesztertől

origo.hu

Elpusztult a világ legidősebb hím gorillája

nemzetisport.hu

NB I: az MTK nem járult hozzá a Kövesd halasztási kérelméhez

vg.hu

Tüdőátültetésre várt halála előtt Csollány Szilveszter

nemzetisport.hu

Női kézilabda: Kovacsics Anikó, az FTC irányítója gyermeket vár

vg.hu

Már tesztelik a Pfizer omikron elleni oltását, de csak az 55 év alattiaknak ajánlják

vg.hu

Három oltás után kapta el a koronavírust Újlaki Dénes

origo.hu

5 éve ezen a napon halt meg John Hurt - képek