Aktuális

Ötgyerekes apa ölte meg olimpiai bajnokunk unokaöccsét

P. G. J.

2012. november 14. szerda 08:00

Sportcsaládból származott Marschalek Ákos, a hétfőn szíven szúrt asztalitenisz-alelnök: anyja Kárpáti Vera úszó, nagybátyja Kárpáti György, a háromszoros olimpiai bajnok pólós volt.

Marschalek Ákost budaörsi családi háza udvarán ölték meg, a gyanúsított M. József szabadlábon védekezhet – erősítette meg információnkat Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A hatóság nem tart a 43 éves férfi szökésétől, sőt az ügyészség eleve nem indítványozta M. előzetes letartóztatását. A döntésben szerepe van annak, hogy a büntetlen előéletű férfi – aki ötgyerekes családapa – önként adta fel magát az erős felindulásból elkövetett gyilkosság után. Úgy tudjuk, M. József középiskolai osztálytársa volt Marschaleknek, aki mellett évek óta dolgozott asszisztensként, sofőrként.

A férfi egyik barátja elmondta, egy hitelügylet miatti vita vezetett a gyilkossághoz, a gyanúsított joggal tartott attól, hogy önhibáján kívül elveszíti az otthonát, egy Pest megyei házat.

Asztalitenisz-berkekben mély döbbenet és hallgatás követte a tragédiát. A szövetség elnöke, Pákh Imre jelenleg Amerikában tartózkodik, a hét végén tér haza, addig közleményben hárít el minden érdeklődést a szervezet.

– Az elnök embere volt az alelnök, sohasem pingpongozott, egyikünk sem ismerte túlságosan – mondta Tóth Krisztina, a jelenlegi legsikeresebb versenyzőnk. – Megdöbbentünk, mindenkit lesújtott a hír.

Kárpáti György, Marschalek Ákos nagybátyja megrendülten beszélt a szörnyűségről.

– Nemrég temettük el Ákos édesanyját, a húgomat, s most ez is – mondta az ötvenes-hatvanas évek pólós klasszisa. – Két gyermek gyászolja az apját…

A szövetségi elnök Pákh Imre a világ legnagyobb Munkácsy-gyűjteményének tulajdonosa, Marschalek pedig az általa elindított, kiállításokat szervező Munkácsy Alapítvány ügyvezetője, Pákh magyarországi jobbkeze volt. Először a pingpong megmentőit látták bennük, de mostanában megrendült a duó iránti bizalom.

– Tíznél is több céget vezettek Pákh Imrével együtt, szórakoztató elektronikától kezdve a kávékereskedelemig mindennel foglalkoztak – mondta a Borsnak Rostás Gábor, a Postás SE elnöke. – A kritikát rosszul tűrték, én éppen azon a napon kaptam kézhez egy ügyvédi felszólítást az alelnök úr ügyvédjétől, amikor megölték. Rettenetesen sajnálom, ami történt vele, de hogy valami nincs rendben körülötte, azt már régóta sejteni lehetett.

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

life.hu

Váratlan fordulat! Mégsem Szilágyi Gerda írta a megdöbbentő sorokat?

metropol.hu

Kétségbeesetten kér segítséget Tibor! A budapesti férfi féltve őrzött kincsét lopták el betörők

she.life.hu

Búcsú attól a nőtől, aki melletted voltam

magyarnemzet.hu

Kínos magyarázkodásba kezdett Karácsony Gergely + videó

boon.hu

Hajléktalanná vált a két miskolci mentős (videóval)

origo.hu

Négyszázezer euróért árvereztek el egy ritka 20 dukát névértékű érmét

vg.hu

Modern fegyvereket kérnek Moszkvától az ukrán szakadárok

mandiner.hu

Márki-Zay Gulyás Mártonról: Ő nyíltan meleg, és szerintem kommunista. Nagyon szeretem!

borsonline.hu

Döbbenet: Imrét újraélesztés közben akarta félrelökni egy vásárló, mert nem fért oda a tejhez

origo.hu

Elszaladt egy raklap térkőért a tüzépre, az autójától mindenkinek elakadt a lélegzete

origo.hu

Mozikban Mel Gibson és Sean Penn régóta várt filmje - videó