Aktuális

Benedek pápa bejelentést tett a világvégéről

Bors

Létrehozva: 2012.11.22.

Bármennyire is igyekeznek eloszlatni a félelmeket, a világ egyik fele - még ha titkon is - retteg a 2012. december 21-től; amikor is a „Nap elhomályosul, a Hold nem világít, a csillagok lehullanak az égről, és az egek erői megrendülnek”. A mizéria miatt már XVI. Benedek pápa is szót emelt.

A maja naptár szerint idén december 21-én eljő a világvége. Ezt szinte naponta cáfolják, majd mások alátámasztják. A hisztéria elkerülése végett XVI. Benedek pápa is úgy érezte, kötelessége nyilatkozni és kommentálni az ítéletnappal kapcsolatos pletykákat. Az egyik vatikáni mise alatt nyugtatta a hívőket, hogy ne higgyenek a szóbeszédnek-

A Szentatya kitért arra, hogy amikor Jézus a tanítványainak azt mondta; „A Nap elhomályosul, a Hold nem világít, a csillagok lehullanak az égről, és az egek erői megrendülnek”, nem a világvégére gondolt – számolt be a The Guardian.

- Épp ellenkezőleg, azt akarja, hogy tanítványai a helyes úton járjanak minden nap, míg be nem lépnek az öröklétbe – mondta Benedek pápa és arra szólította fel a hívőket, hogy ne foglalkozzanak holmi dátumokkal és jóslatokkal.

Lezártak a Bugarach hegycsúcsot

Tilos lesz december végén megmászni a délnyugat-franciaországi Bugarach hegycsúcsot, amely a hiedelem szerint védelmet nyújt a decemberi világvége elől. A hatóságok így kívánják megakadályozni, hogy világvégehívők és kíváncsiskodók tömege árassza el a környéket.

- Az 1230 méter magas hegycsúcsra a világvége előtt és után három nappal is tilos lesz a felmenetel – közölte Aude megye prefektusa, Eric Freysselinard. Azt nem tette hozzá, miért kell valamit lezárva tartani a világvége után is…

A hegycsúcs lábánál álló, azonos nevű, 200 lelkes faluba vezető utakat mintegy száz rendőr és tűzoltó ellenőrzi majd. A település nyugalmát meglehetősen megzavarta az utóbbi időkben keletkezett sajátos hírneve. Freysselinard elmondta, hogy világvégében hívő emberekre, meghatározhatatlan létszámú kíváncsiskodóra és sok újságíróra számítanak.

A NASA szerint idén is elmaradt a világvége

A NASA saját honlapján válaszol azokra a kérdésekre, amelyek most több milliárd embert érdekelnek: valóban eljön a vég?

* 2012. december 21-én nem világvége lesz, csak téli napforduló. Több ezer tudós egyöntetűen azt állítja, semmi nem fenyegeti bolygónkat.

* Nibiru nem ütközik össze a Földdel, hiszen a létezése sem bizonyítható, illetve ez a jóslat eredetileg 2003-as dátummal jelent meg.

* Nincsen olyan különleges bolygóegyüttállás, amely hatással lenne a Földre. Csak a Hold és a Nap hat a bolygónkra a kérdéses időpontban.

* Nem lesz pólusváltás (sem) három-négy nap alatt, az ugyanis több száz év alatt zajlik le, és nem viseli meg az élővilágot.

* Napkitörések sem lesznek decemberben, ugyanis a legközelebbi 2013 májusában várható, és pont olyan intenzitású lesz, mint a korábbiak voltak.

* Nem lehet háromnapos sötétség, ugyanis nem létezik olyan bolygóegyüttállás, amikor a Földet teljesen leárnyékolják a Naprendszer bolygói.

* A nullsík egy ismeretlen fogalom a tudományban. A fősík ismert, azon a Naprendszer bolygói valóban áthaladnak, de csak 30 millió évente. Napra pontosan senki nem tudja megmondani, mikor lesz a következő.

* Nem jön meteor, főleg nem akkora, amely kipusztítaná az emberiséget. Több ezer csillagász nem téved.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek