Aktuális

Péter pisztrángja a legjobb a világon

Balajti Péter

Létrehozva: 2012.10.26.

A tegnap zárult párizsi SIAL élelmiszer-ipari kiállítás fődíját a magyar Palotás Péter fűszervajas pisztrángja nyerte. A termék azért különleges, mert szagtalanul tárolható, és tíz perc alatt, a csomagolással együtt kisüthető.

Palotás Péter alig tudja elhinni, hogy az innovatív élelmiszerek világszemléjén a fődíjat, a SIAL d’Ort hozta el pisztrángjával.

– Gyerekkorom óta szeretem a halat, ezért lettem szakács, majd a család miatt váltottam, s most a budaörsi halpiacot vezetem, ahol hétvégenként a szintén halszerető fiam is segédkezik – mesélte Péter a Borsnak. Azt is megmutatta, hogyan készül a díjnyertes pisztráng.

– Odahaza tapasztaltam, milyen nehézségeket okoz a halkészítés. Hal- és olajszag terjeng a lakásban, nem is beszélve a tepsi- és serpenyőmosogatásról. Így amikor a süthető és frissen tartó fóliát kifejlesztő ismerősömmel találkoztam, azonnal az jutott eszembe: miért ne lehetne a fűszervajjal töltött halat ilyenbe csomagolni? Az ötletet tett követte – meséli a szakács, aki nem is érti, miért nem jutott másnak eszébe ez az újítás.

– A termék iránt előbb érdeklődtek Svájcból, mint Magyarországról. Itthon is szerzek be első osztályú pisztrángot, de az Alpok vidékéről is. Luxuséttermek kérésére Új-Zélandról, Srí Lankáról és a Seychelle-szigetekről, halárverésekről is rendelek halkülönlegességeket. Hatkor kelek, és ritkán kerülök ágyba éjfél előtt, de nem bánom. Ez szenvedély.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek