Palotás Péter alig tudja elhinni, hogy az innovatív élelmiszerek világszemléjén a fődíjat, a SIAL d’Ort hozta el pisztrángjával.
– Gyerekkorom óta szeretem a halat, ezért lettem szakács, majd a család miatt váltottam, s most a budaörsi halpiacot vezetem, ahol hétvégenként a szintén halszerető fiam is segédkezik – mesélte Péter a Borsnak. Azt is megmutatta, hogyan készül a díjnyertes pisztráng.
– Odahaza tapasztaltam, milyen nehézségeket okoz a halkészítés. Hal- és olajszag terjeng a lakásban, nem is beszélve a tepsi- és serpenyőmosogatásról. Így amikor a süthető és frissen tartó fóliát kifejlesztő ismerősömmel találkoztam, azonnal az jutott eszembe: miért ne lehetne a fűszervajjal töltött halat ilyenbe csomagolni? Az ötletet tett követte – meséli a szakács, aki nem is érti, miért nem jutott másnak eszébe ez az újítás.
– A termék iránt előbb érdeklődtek Svájcból, mint Magyarországról. Itthon is szerzek be első osztályú pisztrángot, de az Alpok vidékéről is. Luxuséttermek kérésére Új-Zélandról, Srí Lankáról és a Seychelle-szigetekről, halárverésekről is rendelek halkülönlegességeket. Hatkor kelek, és ritkán kerülök ágyba éjfél előtt, de nem bánom. Ez szenvedély.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.