Aktuális

Szegedi rejtély: Anna az édesapjára hagyta mindenét

Létrehozva: 2012.09.22.

Retteg gyermeke életéért Juhász János, az eltűnt szegedi diáklány, Anna édesapja. A fiatal háromoldalas búcsúlevelet hagyott, amelyben tételesen végrendelkezett.

Sírva olvassa újra és újra lánya sorait Juhász János. Mint a Bors megírta, a 24 éves Anna szerelmével, S. Péterrel közös búcsúlevelet írt, majd mindent hátrahagyva eltűnt Szegedről. A fiú a múlt hétvégén egy német vonaton előkerült, ám Annát azóta is keresik.

Az édesapa megkapta Anna búcsúlevelét. – Három oldalon búcsúzik el a kislányom, ­téte­lesen elköszön mindenkitől – mondta a Borsnak megtörten Juhász János. – Leírja, hogy ­Péter az élete első és egyetlen szerelme, ezért ha meghal, és a testét megtalálják, temessék mellé. A levelében elmondja, mennyire sajnálja a történteket, és rám hagyja azt a kiskertet, amelyben lakom, de az ő nevére írattam. Azt írja, hogy ezzel talán lerója az adósságát. Beletette azt is: ha meghal, legalább bemutathatja Petit a mennyben lévő édesanyjának – sírta el magát a férfi.

Apa és lánya között mindig is szoros volt a kapcsolat, naponta beszéltek telefonon, amilyen sűrűn csak lehetett, találkoztak. A férfi többször is kisegítette a fiatalokat pénzzel, étellel. Ezért is döbbentette meg a felhalmozott adósság.

– Peti sosem volt szimpatikus, de a lányom miatt szeretettel fogadtam. Azon azonban még én is meglepődtem, amikor kiderült, hogy több tartozásuk is van – pedig Anna megörökölte anyja házát és több millió forintot –, ezenkívül eltûnt a pénz a bankkártyámról is, amit az ­eltűnése előtt a lányomnak adtam. Én úgy tudtam, Pesten laknak, később jöttem rá, hogy itt, Szegeden élnek. Úgy tudom, a fiú egyszer már elmenekült a fővárosból egy hasonló tartozás miatt, ekkor ismerte meg Annát. Tudtam, hogy valami nem stimmel, de amikor rákérdeztem, Anna tagadott – jelentette ki az apa, aki retteg attól, hogy Anna már nincs életben.

– A levélből arra lehet következtetni, hogy megtörténhetett a legrosszabb. Megírja, hogy padlóra került, nem tudja, hogyan tovább. De vannak benne furcsa részletek: az eleje összeszedett, szép külalakú, a vége zavaros. Továbbá mindketten elbúcsúztak, de Petit épen és egészségesen megtalálták, míg Annáról semmi hír, ezt nem értem. Erős jellemű lány, de fülig, vakon szerelmes, a fiú bármire rá tudja venni. Féltem őt Petitől – mondta János. – Akárhol is van, én mindig mellette állok, bármit megteszek érte. Csak gyere haza, Anna!  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek