Aktuális

Mumifikálódott lábát őrizgeti házában az asszony

Létrehozva: 2012.09.04.

Tizenhárom éve a házában tartogatja egy 93 éves nő Fehér megyében a levágott és mumifikálódott lábát, hogy vele együtt mehessen a sírba.

Oara Părăştia, aki a hegyekben egy Segagea nevű faluban lakik, a jobb lábának egy részét tartja nagy becsben, hogy legalább a túlvilágon ne kelljen mozgássérülten, fél lábbal lenéznie.

Az öregasszony morbid elképzelése véletlenül került napvilágra, amikor a nagyenyedi Asistentul Personal nevű szakszervezet vezetője, Nicolae Ţon értesítette a családot, hogy a városháza felfüggesztette az idős hölgynek járó segélyt. Oara Părăştia súlyos érgyulladásban szenved. A szakszervezet harcot indított a néni segélyéért. Ekkor kérte meg Oara Părăştia egyik rokonát, hogy ne dobják ki a mumifikálódott lábát, ugyanis azt szeretné, ha vele együtt temetnék el - írta meg a Manna.

Nicolae Ţon meglátogatta a nőt, de nem akart hinni a fülének, amikor az asszony elmesélte, hogyan szabadult meg a lábától. "Elmesélte, hogy félt doktorhoz menni, és egyik éjszaka érezte, hogy eltörik a csont a lábában. A lánya elvágta a lágy szöveteket, és elvitte a kórházba. A lába nagy része már el volt üszkösödve", magyarázta a szakszervezeti vezető.

A mumifikálódott láb egyelőre a ház padlásán várja, hogy kiegészülhessen az idős hölggyel. A szakszervezet közben beperelte a polgármesteri hivatalt, amiért megvonták az asszonytól a segélyt.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek