Fenséges és egészséges – tartják a japán vagyuról. A legendás fekete szarvasmarhafajtát Zichy Mihály honosította, és külön völgyet biztosított a világ egyik legízletesebb húsú háziállatainak.
A hazánkban tenyésztett első példány húsát tegnap óta a II. kerületi Hidegkúti úti CBA Príma üzletben nyersen és elkészítve is kínálják.
– Keressük és kínáljuk a hazánkban található világszínvonalú gasztronómiai kincseket, a vagyu méltán tartozik közéjük – közölte Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.
– A puha, egészséges zsírokban gazdag, alacsony koleszterinszintű vagyuhús hosszan tartó ízvilágával kifejezetten laktató, néhány tíz dekából fenséges családi ebéd készíthető. Eddig kizárólag importból, a mostani 8–28 ezer forint közötti kilós árnál közel kétszer magasabb összegért lehetett beszerezni. A háziasszonyoknak is ajánlom – mondja Kovács Lázár mesterszakács.