Aktuális

A körömcsikorgatástól mindenki kiugrik a nadrágjából

Létrehozva: 2012.09.06.

Nem bírja elviselni az autóriasztó éles hangját, a hányással járó hangokat és a körömcsikorgatást az emberi fül, míg a tenger morajlása a legkedvesebb hang számára.

Kétezer embert kérdeztek meg egy nemzetközi felmérés során, hogy számukra mi a legkellemesebb és a legszörnyűbb hang a világon. A toplista élén a tengermorajlás végzett, melyet az ablakon kopogó eső és a ropogó hó követett. A lista végén a hányás és a körömcsikorgatás áll, attól a hangtól szinte mindenki kiugrik a nadrágjából. Idehaza is hasonlóan vélekednek, a Bors által megkérdezettek szinte kivétel nélkül megőrülnek a körömcsikorgatástól.

Malek Andrea, a hamarosan induló The Voice zsűritagja a mély hangokért rajong.

– Az afrikai dobok „dörmögése” számomra csodálatos, ahogyan például Georg Benzon hangja is. Viszont egy építkezésen nem bírnék ki egyetlen napot sem, ahol a különféle gépeknek rendkívül magas felhangjai vannak – mondja Andrea.

Koós János számára az öt éve elhunyt Luciano Pavarotti hangja a legvonzóbb.

– Imádom őt hallgatni, számomra végtelen békességet, nyugalmat áraszt, ahogy énekel – mondja Koós János, aki leginkább az utcájukban dübörgő motorok hangját képtelen elviselni.

A britekhez hasonlóan a tenger zúgásának Csonka András sem tud ellenállni.

– Van egy relaxációs technikám, ami tíz percig tart. Ilyenkor egy sziklán ülök és hallgatom a tenger zúgását. Egy 74 perces CD-t is gyakran beteszek a lejátszóba esténként, amin hullámzást lehet hallani – mondja az énekes– színész, aki gyűlöli a körömcsikorgatást és a légiriadó szirénájának hangját.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek