Aktuális

Ünnepi ciki: odaégett a nemzet kenyere

Bors

Létrehozva: 2012.08.21.

Idén számtalan hazai és határon túli vállalkozás is igyekezett megmutatni a vásárlóknak, hogyan kell valódi nemzeti kenyeret készíteni.

Pécsett háromkilós cipókat sütöttek, amelyek bevételét jótékony célra fogják felajánlani. A CBA bolthálózat Nemzetünk Kenyere néven címeres, búzakalászos sütőipari terméket dobott piacra augusztus 20. előtt.

A Magyar Pékszövetség hivatalos versenyén a Szent István-napi kenyér címet a szigetszentmiklósi Gere Pékség krumplis- komlós-kovászos terméke nyerte el. Az index.hu internetes lapnak nyilatkozó kóstolók szerint ez a kenyér egyértelműen keserűnek bizonyult.

A sepsiszentgyörgyiek rekordot vettek célba, de a végtermékminősége náluk is kétes. A Diószegi pékségben ugyanis a város önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa felkérésére 174 kilónyi krumplis-kovászos nyers tésztát gyömöszöltek a kemencébe. Az óriásvekni nyolc óra alatt sült át belül, ám ez idő alatt a kérge faszén állagúra égett. A kenyér héját így csak hosszas kapargálás után sikerült fogyaszthatóvá tenni. Az óriáskenyeret aztán Szolnokon szegték meg.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek