Aktuális

Megmentették a fuldoklót a BKV-sok

Létrehozva: 2012.08.15.

Az Árpád hídról a Dunába vetette magát tegnap reggel egy elkeseredett fiú. Az éppen arra járó BKV-hajó vezetője és matróza mentette meg az életét.

Nem mindennapi tettet hajtott végre a Lágymányos hajó vezetője, Dölles Zoltán és matróza, Bíró Ádám. Tegnap reggel 9 órakor az Árpád hídnál ­haladó hajó vezetője arra lett figyelmes, hogy egy fiatal férfi segítségért kiabál, és közben hevesen csapkod a vízben. Zoltán azonnal a fuldokló irányába kormányozta a hajóját, közben pedig a fedélzeten tartózkodó Ádám már szaladt is a mentőövért, amelynek segítségével sikerült kimenteniük a sokkos állapotban lévő fuldoklót.

– A srác láthatóan ittas volt, összefüggéstelenül magyarázott. Miután leugrott, valószínűleg már ő is rádöbbent, hogy valójában mégsem akar megválni az életétől – magyarázta a Borsnak Dölles Zoltán. – Korábban már kétszer is keveredtem hasonló helyzetbe: egyszer egy kollégámat a jeges Dunából kellett kihúznom, a másik alkalommal pedig egy kajakoslányon segítettem.

A húszéves Bíró Ádám mind­össze egy esztendeje matróz. – Természetesen tanítják az életmentést, de azért éles helyzetben jóval hevesebben dobog az ember szíve, mint a gyakorlaton – ismerte el.

A vízbe eset férfit a legközelebbi kikötésre alkalmas helyen, a Népfürdő utcai stégnél átadták a mentőszolgálatnak. A Bors úgy tudja: K. Gábor szerelmi bánatában akart véget vetni életének. A fiatalember aktív sportoló, információink szerint szép eredményeket ért el cselgáncsban.

Risztov Éva augusztus 15-én délután 14 órától a Borsonline vendége lesz. Ha kérdése van az olimpiai bajnokhoz ide kattintva felteheti. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek