Aktuális

Miklós megbocsátott életére törő párjának

Gergály Judith

2012. június 15. péntek 08:45

Két év hat hónap börtönre ítélték azt a komáromi asszonyt, aki úgy összeszurkálta késsel az élettársát, hogy azt életveszélyes állapotban vitték kórházba. Ám a férfi azóta megbocsátott, feleségül is vette Évát.

Ifjú házasokhoz méltón, kézen fogva, szerelmesen andalog Komárom utcáin S. Éva és P. Miklós. Egyikük sem érti, miért szakítja el őket a bíróság: Évának hamarosan börtönbe kell vonulnia. Pedig ők a kis híján tragédiába torkolló vitára már csak úgy emlékeznek, mint egy rossz álomra.

– Abban az időben sokat veszekedtünk – idézi fel gondterhelten Éva. – Három évvel ezelőtt, június 13-án este is nagyon összekaptunk. Elmentem otthonról, hogy megnyugodjak, ezalatt Miklós kizárt a lakásból.

Hiába zörgettem, nem engedett be, kiabáltam, de a tévé üvöltött. Szomszédja segítségével kifeszítette az ajtót, és betoppanva úgy látta: párja csak tetteti az alvást. Éktelen haragra gerjedt. Csak arra eszmélt fel, hogy a konyhában áll, kezében egy véres késsel.

– A rendőrség szerint hétszer vagy nyolcszor is beledöftem a kést. Hiába próbáltam ezerszer felidézni azt az estét, nem emlékszem semmire. Egyszerűen kikapcsolt az agyam – vallja be az asszony. Azonnal letartóztatták, párját, Miklóst életveszélyes sérülésekkel kórházba vitték. A férfi bevallása szerint átaludta a támadást. Magához térve nem is hitte el, hogy élete szerelme szurkálta össze.

– Sosem haragudtam rá, azonnal megbocsátottam neki. Már a történtek előtt megkértem a kezét, öt hónapig volt börtönben, ott nem látogathattam meg, de amint kijött, feleségül vettem – teszi hozzá büszkén Miklós.

Mindketten egybehangzóan kijelentik: azóta nincs több perpatvar, boldog házasságban élnek. Csak az ítélet árnyékolja be életüket, Évának egy hónap múlva kell börtönbe vonulnia. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi megbocsátott, a fennmaradó másfél évet mégis le kell ülnie. Nem tudják, mi lesz velük egymás nélkül.

– Hiába mondtuk el, hogy minden családban előfordul egy kis veszekedés, és mi már túl vagyunk rajta – magyarázza Miklós. – Nem értjük, miért nem hagynak minket nyugodtan élni.
 

A megbocsátás nem elég

Emberölés kísérlete esetén az igazságszolgáltatás gépezete akkor sem állhat meg, ha a sértett megbocsátott az elkövetőnek. – Sem a feljelentés, sem a magánindítvány nem vonható vissza. Bizonyos bűncselekmények esetében azonban lehetőség van úgynevezett közvetítői eljárás lefolytatására – tájékoztatta lapunkat dr. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

– De erre csak akkor van mód, ha a bűncselekmény öt évnél kevesebb szabadságvesztéssel büntetendő. Máskor a megbocsátás tényét a bíróság enyhítő körülményként veszi figyelembe.   

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szégyelli az ellenzék Gyurcsány parlamenti cirkuszát, de félnek ellentmondani - videó

vg.hu

Hamarosan jöhet a 800 forintos kenyér

life.hu

Kóbor János özvegye és lánya nem maradt magára a gyászban: ő segít nekik

mandiner.hu

Washington Post: Orbán Viktor befolyása nem áll meg Európánál

mandiner.hu

Így büntetné az USA Magyarországot az olajembargó blokkolásáért

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Megfagyott a levegő a stúdióban: Hajdú Péter kamerák előtt olvasta fel, a túlvilágról kapott üzenetet

További cikkek

Allergia

„A könnyeim úgy marják a bőröm, mint a sav” - Kínzás minden egyes vízcsepp a vízallergiás kamasz lánynak

Nyeremény

Elképesztő mihez kezdett a lottómilliomos házaspár