Aktuális

Átültették a balesetben elhunyt baba szerveit

mkr

2012. május 16. szerda 08:15

Autóbalesetben elhunyt négy hónapos kisfiút gyászolnak szülei. Makáné Kalmár Beatrix csak abban talál vigaszt, hogy gyermeke, Arnoldka szervei más gyerekek életét mentették meg.

 

Megtörten kuporog balesetben elhunyt kisfia fényképe felett Makáné Kalmár Beatrix. Valamit enyhít fájdalmán, hogy úgy érzi, imádott Arnoldkája szíve tovább dobog valaki másban. – Amint meghallottam, hogy egy kisbaba új szívet kapott, azonnal tudtam: jól tettük, hogy felajánlottuk kisfiunk szerveit – szögezi le a három gyermekével magára maradt harminc esztendős édesanya.

– A férjemet három hónapja elvitték a rendőrök, lopással gyanúsítják. Éppen az ügyészségről jöttünk hazafelé Arnoldkával, ahol panaszt tettünk, mert megvonták a férjemtől a kapcsolattartás jogát, amiért nem vallott be újabb lopásokat. Nagyon zaklatott voltam, de megpróbáltam fékezni, amikor a szembejövő furgon megcsúszott. Átöleltem a gyerekülést, aztán már csak a csattanásra emlékszem – zokog fel az édesanya. Beatrix hiába szólongatta négy hónapos gyermekét, a kicsi csak hörgött. – Az orvosok azt mondták, vér-ömleny keletkezett az agyában.

Másnapra közölték, a fiam nem fog magához térni. Mivel megsérültem, a helyi kórházból mentővel vittek a Heim Pálba, hogy elbúcsúzhassak a gyermekemtől. Ott kérdezték meg először, felajánlom-e a szerveit. Hallani sem akartam róla, de másnap a férjemet is kiengedték az előzetesből, hogy utoljára láthassa a fiát. Ő beszélt rá, hogy engedélyezzük a szervkivételt, hát belementem.

Beatrix úgy érzi, hogy Arnika szíve dobog tovább a három hónapos F. Ricsikében, akin múlt csütörtökön hajtottak végre sikeres szívtranszplantációt. – A férjem azzal hívott, amikor a tévében hallotta a beültetés hírét: „Hallottad? Hallottad? Él a fiam!”

A szervadományozás szigorú adatközlési szabályai mellett sosem derülhet ki, vajon tényleg Arnika mentette-e meg a kis Ricsi életét, de az biztos, hogy három másik gyermek is új reményt kapott. Beatrixék ugyanis úgy tudják, kisfiuk két veséjét és máját is egy-egy rászoruló kapta meg. 

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

astronet.hu

Az Uránusz előreindul és szembesít az elhallgatott kérdésekkel, hogy választ tudjunk adni rájuk

origo.hu

Súlyos autóbalesetet okozott Arnold Schwarzenegger - fotók

magyarnemzet.hu

Gulácsi Dárdai útját járja, klublegenda lett Németországban

teol.hu

Mit tegyünk, hogy ne fagyjon be kedvenceink ivóvize?

origo.hu

Nincs már hely a SIM-kártyának a mobilokban

nemzetisport.hu

Kézi Eb: „Hogy mennyi védésem volt!?” – a holland nyerőembernek el kellett kéredzkednie a munkából

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: bombameglepetés – Izland feltörölte a padlót a franciákkal!

vg.hu

Az ózonterápia is sikeres lehet a koronavírus kezelésében

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 23.: Aki hozzád tartozik, úgyis visszajön…

origo.hu

Itt a kézilabda Európa-bajnokság eddigi messze legnagyobb meglepetése