Aktuális

Arra kényszerítette az egyház, hogy vetesse el a gyerekét

Bors

2012. május 22. kedd 14:30

Egy háromgyerekes családanya húsz évig volt a L. Ron Hubbard által alapított egyház tagja. Ha valami hibát követett el, büntetésül a fagyott földet kellett egy csákánnyal felszántania és az útlevelét is elvették, hogy ne tudjon hazautazni.

 

Sam egész fiatalon, 21 évesen lett az egyház tagja. Saját bevallása szerint akkoriban az élet értelmét kereste.

– Valósággal beleszerettem az ideológiába, amit hirdettek. Az összes kérdésemre megadta a választ. Csupa olyan ember vett körül, akikről elhittem, hogy jobbá teszik majd a világot. Naiv, fiatal kislány voltam, aki kereste az élet értelmét – mesélte Sam a The Sunnak.

Nem sokkal később, miután Sam csatlakozott a szcientológus egyházhoz, a felettesei elküldték Hollywoodba, ahol olyan színészeknek tartott előadást, mint Juliette Lewis vagy Isaac Hayes. A cél természetesen az volt, hogy beszervezze őket az egyházba.

– Az előadásokat egy ötcsillagos hotelben tartottam nekik, a Franklin Avenue-n. Nekem viszont egy dohos, lepukkant szállodai szobában kellett aludnom, ahol nem volt fűtés és borzalmas volt a kaja – vallotta be Sam, aki időközben beleszeretett egy kollégájába, Michaelbe, akihez később feleségül is ment. De amikor a nő teherbe esett, a szicentológusok megtiltották neki, hogy megtartsa a gyereket.

– Nagyon megrémültem a viselkedésüktől. Azt mondák nem alkalmas időszakban fogant a gyermek és hogy a javamat akarják. Én hittem nekik és azt tettem, amit mondtak. De amikor besokalltam és haza akartam utazni, elvették az útlevelem – mondta a nő.

Samet egy magánklinikára küldték, ahol ingyen elvégezték az abortuszt. Egy hetet adtak neki, hogy felépüljön. Körülötte mindenki úgy tett, mintha mi sem történt volna. Sam hamarosan elvált Michaeltől és aláírt egy több évtizedre szóló szigorú szerződést a szcientológiai egyházzal, amiben mindenféle szabály volt Sam életének minden egyes pontjára. Ha megszegte a szerződésben leírt szabályokat, súlyosan megbüntették.

– Karácsonykor meglátogattam az édesanyámat, pedig nem lett volna szabad. Miután visszaértem a fagyott földet kellett felásnom egy csákánnyal, ez volt a büntetésem azért mert elhagytam a szcientológus központot – tette hozzá Sam.

Időközben a hölgy megismerkedett egy másik akkori szcientológus taggal, a híres operaénekes, Placido Domingo fiával, az ifjabb Placidóval, akivel eldöntötték, hogy szakítanak az egyházzal és elszöktek. Nem jutottak messzire, két nap múlva elfogták őket.

– Ezután elküldtek a rehabilitációs programra, ahol azokat kezelik, akiknek gondjai vannak az egyházban. A nap huszonnégy órájában mellettem állt egy őr, nélküle nem mehettem sehova, még a mosóba sem. Fekete egyenruhát kellett viselnem és vécét pucolnom – vallotta be Sam, akinek 2009-ben sikerült kilépnie a szcientológiai egyházból. A húsz év alatt, amíg a tagja volt, több mint 90 millió forintnak megfelelő összeget “adományozott” a szektának.

– Azok az emberek nem boldogok. Furcsa vigyor terül szét az arcukon, de valójában őrültek – mondta a nő.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan fordulat az eltűnt inárcsi anyuka ügyében

origo.hu

Újabb elképesztő hírhamisítással bukott le a Telex

borsonline.hu

Váratlan fordulat az eltűnt inárcsi anyuka ügyében: megtörte a csendet a szomszéd

mandiner.hu

Az igazságügyi miniszter engedélyezte a házkutatást Trump floridai otthonában

ripost.hu

"Nagyon kínos volt" - 800 ember hiába várta a magyar sztár fellépését

hirtv.hu

Ötméteres szíjhal akadt chilei halászok hálójába

origo.hu

Nincs felső, amely elbírná Demi Rose hatalmas melleit - fotók

origo.hu

Ezeket a magyar filmeket ajánlja Janklovics Péter

borsonline.hu

Kulcsár Edina párjának féltékenységi rohamától tartanak a tévénézők

borsonline.hu

Tisztán látszik a micsodája, átlátszó fehérneműben tette szét lábait a szexistennő – 18+ fotó

life.hu

Monogám kapcsolatban, fogamzásgátlás mellett is lehet hüvelyfertőzésed

További cikkek

Eltűnt

Váratlan fordulat az eltűnt inárcsi anyuka ügyében: megtörte a csendet a szomszéd

Életmentés

Dráma a tiszavasvári tónál: a halál torkából mentettek meg egy fiatalt