Aktuális

Megugrott a forgalom a zacikban

Létrehozva: 2009.01.30.

Sorok kígyóznak a zálogházakban: január végén mindig többen szorulnak meg, mint más hónapokban, ráadásul már a válság is érezteti hatását. A hónap utolsó napjain beadják, 10-e környékén kiváltják a zálogból az értékeiket az emberek. Nem csak a szegények mentsvára a zálogház: átmenetileg nehéz helyzetbe került családok, lekötött megtakarításaikhoz ragaszkodók, pénzszűkében lévő vállalkozók is járnak oda. Mérete és értéke miatt az ékszer az igazi sláger, a műszaki cikkek és a bundák ideje leáldozott.

Eladják a ki nem váltott autókat
Ma már akár az autójukat is zálogba csaphatják azok, akiknek hirtelen pénzre van szükségük, ám kölcsönt már nem kapnak, például mert BAR listások. Egy-két helyen elég az autó törzskönyvét leadni a hitelhez, ám a legtöbb cég a hamisítások miatt az autót is elkéri. Tavaly november óta jelentősen nőtt az érdeklődők száma. – Zálogba adnak nálunk egy, de tízmilliós autót is – mondja lapunknak Szeremi Nikolett, az Euronova Plussz Kft. ügyintézője. – Az Eurotax katalógus alapján számítjuk ki a gépkocsi árát, ennek az összegnek az 50-70 százalékáig biztosítunk hitelt. Egymilliós hitel esetén egy hónapra 90 ezer, három hónapra 150 ezer forint a kamat.


Nyíregyházán legjobb az ár
Budapesten a 14 karátos törtarany grammjáért 2300 forintot fizetnek. Sárváron az ékszerek kidolgozásától függően 2200 forint hitelt adnak az arany grammjáért. Nyíregyházán fizetnek a legtöbbet: itt egy gramm aranyat magyar fémjelzéssel 2500, külföldivel 2100 forintért vesznek be. Az ezüst grammjáért 20-100 forintot adnak. Ózdon a 14 karátos grammját 2300 forinttal számolják, erre jöhet még a fazonár, azzal elérheti a 3200 forintot is.


Balogh Pál Ózdon egy pecsétgyűrűtől vált meg átmenetileg. Hónapok óta munkanélküli. - Nem először járok itt, eddig mindig sikerült kiváltanom az ékszert. Most is ebben bízok – mondja optimistán.
Gyurovics DávidJambrik ErzsébettelSipka Melinda kislányával, VirággalKármán FerencKékesi Erika
Kerekes JánosPataki Attila


Kónya Erzsébet


B. P.-H. Z.-K. Z.-P. G. - K.I.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek