Levendulát ültet a tetőteraszra egy budapesti szálloda

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2015. november 03. 10:58
A tetőkerti wellnessrészleg vendégei tavasztól a levendulaültetvényben is gyönyörködhetnek.

"A tetőkertek manapság igazi reneszánszukat élik. Egyre többen nyitnak a város felett bárokat, éttermeket" - olvasható a szálloda közleményében. "A zöldterületek fogyatkoznak, ezt megállítani aligha tudjuk, de az egyensúly megalkotásában még jeleskedhetünk. Jó módszer erre a lapostetők kihasználása, növényzettel való beültetése."

Fotó: Continental Hotel Budapest

A szállodához tartozó Araz Étterem Chef de Cuisine-ja, Barka Áron közel 8 éves franciaországi tartózkodása során szeretett bele a levendulába és kezdte alapanyagként használni ételkülönlegességeihez. Míg régebben sokan ódzkodtak a levendulától, mint fűszertől és kizárólag a ruhásszekrényükben tudták elképzelni illatósítóként, a levendula mára az egyik legtrendibb alapanyaggá vált, mondta. Már mindenütt találkozni levendulás csokoládéval vagy fagylalttal. Azzal, hogy immáron a Continental Hotel Budapest tetején saját kis levendulaültetvénye lehet, Chefünk egy nagy és rég dédelgetett álma válik valóra.

A tetőkerti wellness kialakításánál az volt a cél, hogy a vendégek egy kicsit elszabaduljanak a város zajától, és kellemes pihenőhelyet teremtsenek. A jövő év tavaszától a hely a nyugalom szigete lesz, a növények virágba borulnak és jellegzetes színükkel kápráztatják el a szemeket. Vancouver, Chicago, New York, Stuttgart, Szingapúr és Tokió tetőkerti termőföldjei, virágos rétjei, konyhakertjei, bárjai és éttermei után Budapesten is megvalósul a „zöldebb jövő".

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.