Az angol tasteatlas.com nevű nemzetközi gasztroportál minden évben országokra bontva közzéteszi a legnépszerűbb helyi fogásokat, melyek jó kiindulópontot adnak a külföldi turistáknak, hogy milyen ételeket kóstoljanak egy adott országban. Az idei listából sem maradhatott ki Magyarország, mutatjuk, mely ételekért rajonganak a hozzánk érkező külföldiek. Íme, a TOP 10 rangsorolt hazai ételünk, és azt is mutatjuk, mit írnak a 3 első helyezettről!
A Csabai kolbászt vagy Csabai vastagkolbászt legalább 135 kg-osra hízott sertésből készítik. A kolbászt egyedivé teszi a gyártás során alkalmazott kézi csontozás, melynek során az összes ínt eltávolítják, így biztosítva a hús legjobb minőségét. A sertéshúst és zsírt ledarálják, aztán paprikával, fokhagymával, köménnyel, sóval összekeverik, bélbe töltik, majd a kolbászt füstölik, pácolják és szárítják. Könnyen szeletelhető, csípős, füstös és fűszeres íze van a paprika és a füstkezelés miatt.
Sertéshúsból készült, lassan füstölt hengeres kolbász, amit kívül nemes penész borít. Könnyen szeletelhető, és hosszától függően többféle változatban kapható. A szegedi szalámit egy évnél idősebb sertésből kell készíteni, amiket Magyarországon Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar és Baranya vármegyében nevelnek és vágnak. Ezenkívül sót és fűszerkeveréket adnak a szalámihoz, amely legalább 90 napig érlelődik, mielőtt készen állna a fogyasztásra.
A hagyományosan marhahúsból vagy csirkehúsból készül kiadós magyar leves mindennapi házias étel. A húson kívül általában tésztát, gyökérzöldséget és különféle fűszereket tartalmaz. Mindig melegen tálaljuk, akár tápláló előételként, akár könnyű főételként.
1. Csabai kolbász
2. Szegedi szalámi
3. Húsleves
4. Budapesti téliszalámi
5. Fánk
6. Kifli
7. Bundás kenyér
8. Gyulai kolbász
9. Rákóczi túros
10. Krémes
A tasteatlas.com összesen 73 magyar ételt rangsorolt, így ha a többire is kíváncsiak vagytok, ide kattintva nézhetitek meg a végleges rangsort.