Duna-parti kertvendéglőbe szerveznek háztáji jóságokat kínáló termelői piacot

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2021. május 03. 15:27

A Rozmaring Kertvendéglőben megrendezett első, Húsvéti termelői vásár olyan jól sikerült március végén, hogy a szervezők úgy döntöttek, rendezvénysorozatot indítanak, melynek célja, hogy a városi ember is visszataláljon a tömeggyártott termékektől a természetességhez. A második piacnapot május 23-án tartják, Pünkösdi termelői vásár néven.

A vásár célja, hogy szép lassan lecseréljük a tömeggyártott termékeinket Forrás: zoldseges.hu / Press

A 31 éves múltra visszatekintő, családi vállalkozásban működő, Duna-parti vendéglő kerthelyisége ideális a családias vásári forgataghoz. A területen találkozhatnak a budapesti vásárlók és a termelők, illetve a hagyományos háztáji gondolkodás és az arra fogékony városi emberek – olvasható a sajtóközleményben.

A Pünkösdi termelői vásáron azonban nemcsak árubemutatás lesz, a szervezők ugyanis közösségalakító céllal szervezkednek. Egész napos elfoglaltságot szeretnének majd nyújtani, amely során egyre nagyobb teret kapnak majd a különböző tematikus programok. A május 23-i, pünkösdi vásáron például olyan termelők és kézművesek jelennek majd meg, akik bemutatják, hogyan készítik el az adott alapanyagokat és ételeket. De lesz mesemondó előadás is, melyet Ilyés-Szabó Anna mesemondó művész tart. A vásárba továbbra is ingyenesen lehet bemenni, de az előadásra a helyszínen jegyet kell majd váltani.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.