Nem lehet tagadni, hogy nagyos sokan odavagyunk a másnapi, kihűlt pizzáért, és a hideg házi lasagne is nagyon finom tud lenni, mert ugyanúgy, mint egy jó magyar húsleves, vagy a székely káposzta, ezekben az ételekben is összeérnek az ízek másnapra; a hideg és az újramelegítés meg valahogy még jobbá teszi őket.
Ezt a gyermekkori emléket álmodta új - és nagyon megosztó - formába a római Ristorante 1978 séfje, a 23 éves Valerio Brashi, aki fogkrémes tubusokba töltötte a lasagne pasztát.
A Lasagna 2021 névre keresztelt fogás a Degustazione Valerio 2K21 kóstoló menü része, és az ötlet akkor pattanti ki, mikor az étterem tulajdonosa megjelent a konyhán pár doboz üres tubussal, és rábízta a római séfre, hogy kezdjen velük valamit. Braschi végül gyerekkori emlékeit és a másnapos hideg lasagna szeretetét sűrítette bele egy pasztába, ami mellé tojásos tésztából formázott fogkefét és egy "öblögetőt" is mellékel, amit egy 60 és egy 180 hónapig érlelt parmezánból készítettek - olvasható a Finedininglovers.com oldalán.
Braschiról érdemes tudni, hogy 18 évesen, a valaha volt legfiatalabb szakácsként megnyerte a Masterchef Italia versenyt, ahol páratlan alkotásaival vált ismerté. A Ristorante 1978 séfjeként pedig azóta is ízekben gazdagon szórakoztatja az étterem vendégeit.
Az újranyitás után elérhető degusztációs menü része még egy másik étel is, amiről a furcsasága miatt érdemes szót ejteni. A My Santarcangelo nevű fogás a séf szülővárosára utal. Az étel lényege a tálalás, ugyanis a vendég elé egy olyan tányért hoznak ki, aminek a közepén a város látképe látható. Ezután jön a pincér egy sárgaréz szószosedénnyel és egy adag, ízekben gazdag krémet mer a tányérra. A piadina (olasz lepényszendvics) ízeit - sültpaprikát, hagymát, kolbászt - visszaadó krémet végül le kell nyalni a tányérról, hogy úgy érezzük, a város ízeit fogyasztjuk, és ott ülünk Santarcangelo egyik bisztrójában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.