Az év első Desszert Egyetem kurzusa hatalmas dobás lesz

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2021. január 04. 17:17

Az 1730-ban alapított, híres párizsi Stohrer cukrászat főcukrásza, Jeffrey Cagnes érkezik Budapestre, a Miele Látványkonyha Desszert Egyetem első, 2021-es kurzusára. A 34 éves főcukrász azon tehetséges generáció oszlopos tagjai közé tartozik, akik nagyon gyorsan szereztek maguknak komoly hírnevet. Cagnes munkájára jellemző, hogy úgy modernizálja a klasszikus francia desszerteket, hogy közben megőrzi azok eredeti karakterét.

A Stohrer éclair fánkjai Forrás: Stohrer, la plus ancienne pâtisserie de Paris / Facebook.com

Budapesti kurzusán, melyet január 19-én és 20-án tart meg, 9 különleges édesség elkészítését mutatja be, a látványos többemeletes religieuse tortától kezdve, a tejszínhabos rumbabán, a vaniliás Saint honoré-n, a citrom, yuzu tortán és a pavlován keresztül a "szerelem kútja" elnevezésű monodesszertig - olvasható a Desszert Egyetem honlapján.

Az elkötelezett, középhaladó szintű cukrászoknak ajánlott kétnapos kurzuson reggel 9-től délután 18 tartanak a foglalkozások. Az ár pedig tartalmazza a mesterkurzust, a részletes receptkönyvet, amiben a jegyzeteléshez is van hely, a kávét és a könnyű ebédet mindkét napra, az aláírt oklevelet, a tolmácsolást franciáról magyarra, a Desszert Egyetem kötényét és a kóstolókat is. A kurzusra maximum 25 résztvevőt tudnak fogadni a szervezők.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.