Míg a legtöbben otthonukban várták, hogy véget érjen a karantén, Zágráb megyében egy új gasztronómiai különlegesség kidolgozásával foglalkoztak. A nyáron már meg is kóstolhatjuk a fekete szarvasgombából készült finomságokat.
Horvátország több térségében is terem ez a gombaféle: az Isztrián, a Szlavónia régióban is fellelhető, de most Zágráb megyében igyekeznek belőle gasztrobrandet építeni.
A szóban forgó gomba azért is különleges, mert nem könnyű megtalálni. Mivel a föld alatt, a fák gyökerével él szimbiózisban, kiképzett kutyákkal szimatoltatják ki a lelőhelyeket. Zágráb megyében most azt találták ki, hogy turisztikai érdekességként mutatják be a gombák élőhelyét, és a belőle készült ételeket.
Több étterem is jelezte, hogy szeretné menüjébe belecsempészni a sajátos ízű és illatú gombát és különböző kombinációkban bemutatni a vendégeknek. A Mon Ami, Pivnica Turopolje és a Bistro Babriga is kínál ilyen ételeket - tudtuk meg a horvát HrTurizam idegenforgalmi magazin híréből.
A fekete szarvasgombával midnenekelőtt a Zágráb közelében található Turopolje települést tervezik felvirágoztatni, ahol maga a gomba is megtalálható. A helyiek úgy gondolják, a turistáknak vonzó kikapcsolódás lehet a városi nyüzsgés után egy szervezett gombafelkereső túra és utána egy jól eső falatozás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.