Különleges elismerést kapott a tenger ízét idéző juhsajt

Pag
PUBLIKÁLÁS: 2019. november 28. 09:38
A pagi sajtot - egyediségének köszönhetően - védett termékké nyilvánították.

A szóban forgó finomság sokak szerint a horvát sajtok királya, a pagi juhok ugyanis kevés, de nem mindennapi ízű tejet adnak.

A juhok aromás gyógynövényeket legelnek, innen a minőségi tej - illusztráció Forrás: Pixabay / Készítette: Marjon Besteman-Horn

A birkák gyógyfüves legelőkön táplálkoznak, ráadásul a tenger közelségének köszönhetően a legelőkre is átkerül a só, amely különleges sós ízt ad a sajtnak.

A híres pagi sajt előállítási területe magába foglalja a Pag szigetet, valamint Maun és Skrda szigeteket is. A pagi juhok tenyésztésének sajátossága, hogy az állatok egész nap kint legelnek, méghozzá aromás gyógynövényeket. Az új elismerés egyben azt is jelenti, hogy a vásárlók autentikus és minőségi terméket kapnak a pénzükért.

Horvátországban egyébként, a pagi sajttal együtt 24 terméket nyilvánítottak védetté. Ezek mind regisztrálva vannak az Európai Unióban (eredetmegjelöléssel és földrajzi jelzéssel) - írja a horvát Hr Turizam magazin.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.