Utazási magazin

Különleges elismerést kapott a tenger ízét idéző juhsajt

Travelo

Létrehozva: 2019.11.28.

A pagi sajtot - egyediségének köszönhetően - védett termékké nyilvánították.

A szóban forgó finomság sokak szerint a horvát sajtok királya, a pagi juhok ugyanis kevés, de nem mindennapi ízű tejet adnak.

A juhok aromás gyógynövényeket legelnek, innen a minőségi tej - illusztráció Forrás: Pixabay / Készítette: Marjon Besteman-Horn

A birkák gyógyfüves legelőkön táplálkoznak, ráadásul a tenger közelségének köszönhetően a legelőkre is átkerül a só, amely különleges sós ízt ad a sajtnak.

A híres pagi sajt előállítási területe magába foglalja a Pag szigetet, valamint Maun és Skrda szigeteket is. A pagi juhok tenyésztésének sajátossága, hogy az állatok egész nap kint legelnek, méghozzá aromás gyógynövényeket. Az új elismerés egyben azt is jelenti, hogy a vásárlók autentikus és minőségi terméket kapnak a pénzükért.

Horvátországban egyébként, a pagi sajttal együtt 24 terméket nyilvánítottak védetté. Ezek mind regisztrálva vannak az Európai Unióban (eredetmegjelöléssel és földrajzi jelzéssel) - írja a horvát Hr Turizam magazin.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek