A szóban forgó finomság sokak szerint a horvát sajtok királya, a pagi juhok ugyanis kevés, de nem mindennapi ízű tejet adnak.
A birkák gyógyfüves legelőkön táplálkoznak, ráadásul a tenger közelségének köszönhetően a legelőkre is átkerül a só, amely különleges sós ízt ad a sajtnak.
A híres pagi sajt előállítási területe magába foglalja a Pag szigetet, valamint Maun és Skrda szigeteket is. A pagi juhok tenyésztésének sajátossága, hogy az állatok egész nap kint legelnek, méghozzá aromás gyógynövényeket. Az új elismerés egyben azt is jelenti, hogy a vásárlók autentikus és minőségi terméket kapnak a pénzükért.
Horvátországban egyébként, a pagi sajttal együtt 24 terméket nyilvánítottak védetté. Ezek mind regisztrálva vannak az Európai Unióban (eredetmegjelöléssel és földrajzi jelzéssel) - írja a horvát Hr Turizam magazin.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.