A borkóstolás művészete is házhoz jön karantén idején

borászat
PUBLIKÁLÁS: 2020. március 31. 11:24

Ha eddig időhiány miatt nem tudunk annyit foglalkozni a borokkal, mint szerettünk volna, akkor most eljött a lehetőség – méghozzá a négy fal között – hogy egy kicsit jobban megismerjük a kedvenc boraink történetét és elkészítésük érdekességeit.

Illusztráció Forrás: Shutterstock.com

Az online borkóstolókat és előadásokat Laposa Zsófia borász indította el. Bár a márciusi részek már lementek (visszanézhetőek) még van pár érdekes előadás, amibe becsatlakozhatunk. Az első adásokban a Laposa Otthoni válogatás borait vették sorra, aminek borcsomagját utólagosan is megrendelhetjük.

De ha most nem szeretnénk borcsomagra költeni, akkor csak egy jegyzetfüzet kell majd a következő előadásokhoz. Ezekben már a szőlészet-borászat alapjairól lesz szó, minikurzusok formájában. Az alább látható előadásokat a Laposa Live Facebook oldalán keresztül követhetjük, illetve nézhetjük vissza.

A közeljövőben elérhető Laposa Live időpontok:


• Április 1. szerda, 20:00: Online borkóstoló: Laposa Rizling
• Április 3. péntek, 19:00: Szőlész-borász alapok: erjesztés és újborkezelés
• Április 10. péntek, 19:00: Szőlész-borász alapok: a bor harmóniája, palackozás
• Április 17. péntek, 19:00: Szőlész-borász alapok: érzékszervi vizsgálat
• Április 18. szombat, 19:00: Apukám Világa online borkóstoló és bemutató
• Április 24. péntek, 19:00: Szőlész-borász alapok: a pezsgőkészítés alapjai – Hogyan készül a Prosecco?

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.