Utazási magazin

Kóstolt már tengerimalacízű fagyit? Van, ahol ezt megteheti!

Travelo

Létrehozva: 2019.10.10.

Az köztudott, hogy ezeket a kis rágcsálókat hagyományosan meleg fogásként fogyasztják néhány latin-amerikai országban, köztük Kolumbiában, Peruban, Bolíviában és Ecuadorban. Most viszont egészen új gasztronómiai szintre helyezték a tengerimalac fogást: hideg desszertként szolgálják fel – számol be cikkében a hírről a New York Post.

Az itthon dédelgetett, cuki háziállatok a latin-amerikai országokban gasztronómiai alapanyagnak számítanak. Forrás: Vantage Point Graphics/Pixabay

Aki ezeket az aranyos kis szőrgombócokat kedvtelésből tartja, annak nehéz ezt az hírt megemésztenie.

Az ötletgazda, María del Carmen Pilapaña egy tengerimalac-farm tulajdonosa San Jose de Taboada városkában, Ecuadorban. A hölgy üdítő kínálata kezdetben hitetlenkedést és nevetést váltott ki a vásárlókból.

mondta Pilapaña, aki elismerte, saját maga is tele volt kételyekkel, hogy megtérül-e a befektetése. Ennek ellenére a kereslet növekszik, hetente 150 adag tengerimalac-fagylaltot árusít, gombóconként 1 dollárért. Pilapaña először pástétomot készít a malacka húsából, koncentrálja a tengerimalac ízét, majd tejet vagy tejszínt ad hozzá, és addig hűti, amíg jégkrém állagú lesz. Állítólag a csirkéhez hasonlít az íze.

Páez Carolina, a Quito Katolikus Egyetem antropológiai iskolájának igazgatója nem lepődött meg a híren.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek