Ha Horvátországban nyaral, és úgy dönt, hogy befizet egy zágrábi városnézésre, akkor van egy javaslatunk arra, hol ebédeljen. A libanoni tulajdonosú Habibi étterem Facebook-oldalán például a napokban jelent meg egy bejegyzés, miszerint minden vendégüknek állják a taxiját, aki asztalt foglal náluk. Persze, a díjmentes ÜBER-fuvar csak a városon belül érvényes, és azt sem tudni pontosan, hogy meddig ilyen bőkezűek a tulajdonosok. Mindenesetre ameddig ilyenek, érdemes egy próbát tenni náluk.
Az étterem egyébként fél évvel ezelőtt nyílt meg Zágráb központjában. Valószínűleg ezzel a marketing-fogással szeretnék kiépíteni törzsvendég-seregüket, és egyben vendégeiknek megmutatni azt, hogy a libanoniaknál egy étkezés bizony több órás elfoglaltság, aminek érdemes megadni a módját. A jó ebédekhez vagy vacsorákhoz idő kell, amihez a legbiztosabb, ha előre foglalnak maguknak asztalt, a hazajutást pedig - az akció idejére - nyugodtan bízzák a vendéglátókra.
A Habibi libanoni étteremben kizárólag mediterrán jellegű ételeket találunk, amelyeknek különlegességét a közel-keleti konyha fűszerei adják. Az libanoni konyhán is nagy divat az ún. mezze, azaz a különféle hideg és meleg előételek egész sora, amitől aztán több órásra nyúlik egy-egy étkezés. Ha kíváncsi arra, hogy néz ki például a ciprusiaknál egy ilyen mezze, akkor kattintson ide! Tipikus és jól ismert fogásuk a hummusz, vagyis a csicseriborsóból és szezámmagból, fokhagymával készített krém, vagy a baba ghanoush nevű padlizsánkrém, amelyben tahini, fokhagyma, római kömény és kevés citromlé található. A konyha fontos eleme továbbá a friss hal, a tenger egyéb gyümölcsei, a gyümölcsök és a zöldségek, de a libanoniak szívesen esznek baromfit, bárányt vagy kecskehúsból készült ételeket is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.