Tavasz végén átalakításokba kezdett a Gere Attila Pincészet: Varró Zoltán belsőépítész tervei alapján felújították a pincészet teraszát és kóstolótereit. Az építkezés alig több mint három hónap alatt befejeződött, így most már várják a borturistákat.
Kiindulópontként szolgált, hogy a vinoterápiás kezeléseket is kínáló Crocus Gere Bor Hotel otthonos hangulatát szerették volna megidézni, ennek megvalósítását pedig a VarroDesignra bízták. Varró Zoltán belsőépítész – aki számos hotel, cukrászda és étterem enteriőrjét tervezte – évek óta ismeri Gerééket, ráadásul a borok nagy rajongója is, így az inspiráció adott volt. Rögtön tudta, hogy mi lesz a tökéletes koncepció, és valóban, a Gere család a tervek első változatára rábólintott. Gere Andrea saját bevallása szerint már az első képeken beleszeretett a két fotelbe, és a belsőépítéssel úgy egyeztek meg, itt koccintanak majd a sikeres felújításra.
A mostanában divatos, modern hangulatú boros dizájn helyett egy másik vonalon indultak el. Egyértelmű volt, hogy a kóstolóteret és a rendezvényhelyszínt is a családias hangulat fogja meghatározni, valamint azok a mediterrán jegyek, amiket a borászat épülete eredetileg is hordozott, ami nem is csoda, hiszen Villány a mi mediterrán régiónk.
A belső kóstolóhelyiséget felosztották több egységre, egyrészt azért, hogy egy intim hangulat jöjjön létre, másrészt így ténylegesen is egy udvarházban érezheti magát a vendég. A többfunkciós térben kialakítottak egy szalont, egy étkezőt, egy borbárt és egy borkönyvtárat. A tér legjellegzetesebb eleme az az egyedileg készített textil, ami a falakon, a függönyökön és a párnákon is megjelenik. Ez a birtok első kézi tervrajzából készült, és a végeredmény egy akvarellszerű tájkép lett. A borkönyvtárban megtaláljuk a pincészet teljes portfólióját, de nem a megszokott, hanem extravagáns módon, természetesen a borok miatt egy légkondicionált helyiségben.
„Az idelátogató vendégeknek a teljes Gere Attila-portfóliót meg tudjuk mutatni ebben a hangulatos, otthonos környezetben, illetve évjáratos tételeket is kóstolhatnak, ha pedig úgy alakul, akár a hordók között is bontunk egy palackot. A konyha is jobban felszerelt lett, így könnyebb lesz a pincészetnél rendezvényeket, konferenciákat, vacsora- és boresteket tartani, valamint vannak grillkonyhás ötleteink is a hétvégékre, amiket szeretnénk a későbbiekben megvalósítani" – sorolta az új terek adta lehetőségeket Gere Andrea.
A legnagyobb változást a vadonatúj rendezvényterem, azaz a télikert jelenti, ami egy majdnem 150 négyzetméteres helyiség az udvarház és a pompás kilátású park között. A terem különlegessége, hogy mind az üvegfalak, mind a pavilon teteje teljesen elhúzható, így egy kellemes nyárestén a szabad ég látványában is lehet gyönyörködni, amire a csillag alakú lámpák is reflektálnak. A falakon megjelenő szőlőtőke-dombormű visszafogott utalás a bor eredetére.
A terasz közepén elhelyezett óriási kandalló, mellette a két mészkőből készült „fotellel" igazán különleges atmoszférát teremt. Az épület másik oldalán, a főbejáratnál pedig egy hamisítatlan mediterrán átriumot találunk, ide egy hatalmas kapun át juthatunk be, aminek a közepén, a szökőkút körül üldögélve, a világ zajától védve kóstolhatjuk a szebbnél szebb borokat.
Az idén hatodszorra megrendezett Gere Jazz és a júliusi Villányi Rozé Fesztivál után Villány ősszel is remek boros programokkal csalogat, többek között egy nemzetközi bordalfesztivállal szeptemberben, illetve a 30. jubileumát ünneplő Villányi Vörösbor Fesztivállal októberben. Mindkettő remek alkalom, hogy bekukkantsunk a Gere Attila Pincészet új kóstolóterébe is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.