A világszerte 1000 gasztronómiai szakértő megkérdezésével összeállított toplista második helyén a tavalyi nyertes, a gironai Celler de Can Roca áll, harmadik a New York-i Eleven Madison Park, amelyik legutóbb az ötödik helyet szerezte meg. Őt a limai Central, a koppenhágai Noma, a mentoni Mirazur, a San Sebastianban található Mugaritz, a tokiói Narisawa, a bécsi Steiereck, valamint a spanyolországi Axpeban működő Asador Etxebarri a Top10-ben - írja a Turizmus.com.
A világ legjobb női séfje a San Franciscoban élő, francia származású Dominique Crenn, az Atelier Crenn and Petit Crenn főszakácsa lett, a legjobb cukrász pedig a párizsi Pierre Hermé. A Diners Club életműdíját Alain Passard, a párizsi Arpège séfje, a legjobb kiszolgálásért járó Ferrari Trento Art of Hospitality Award-ot a New York-i Eleven Madison Park és elhivatott igazgatója, Will Guidara kapta.
A lista első 50 éttermének főszakácsai szerint a Chefs' Choice díjat Joan Roca, a Celler de Can Roca vezetője kapta, míg a One to watch elismerést, vagyis a feltörekvő éttermek díját a tokiói Den nyerte el, míg a fenntarthatósági erőfeszítéseiért a koppenhágai Relae-t ismerték el. A legjobb ötven étterem listáját az Index cikkében találja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.