Cementlapok csokiból: indul a Design Hét

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2015. szeptember 22. 14:51
Gyerekkori emlékek, étkezőasztalok és a spanyol food dizájn remekei kerülnek az idei Design Hét (szeptember 25-október 4.) témáinak középpontjába. Lesz olyan workshop, ahol Gaudi hexagon cementlapjait készíthetik el csokoládéból a résztvevők.

A jövő héten induló Design Hét Budapesten idén különösen nagy szerepet kapnak a gasztronómia és design kölcsönhatását vizsgáló, bemutató programok.

Marti Guixé spanyol food designer október 1-én 15:00 órai kezdettel tart előadást a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME), ezt 19:00 órai kezdettel rövid prezentáció és fogadás követi a Mobili Maniaban. Mindezeken túl Marti Guixé több tárgyával közelebbről is megismerkedhetünk, hiszen alkotásaiból egy válogatás szerepel az Iparművészeti Múzeumban berendezett Tapas című spanyol gasztro-design tárlaton.

Az Iparművészeti Múzeumban Tapas spanyol gasztro-design kiállítás látható, három fő témakörbe – Konyha, Asztal, Étel – rendezett humoros, látványos, ötletes, és legfőképpen professzionális designtárgyon keresztül illusztrálja étel és design összefonódását.

A spanyol tematika jegyében igazi pörgös szombatra invitál minket az AnKert és az Edinas Paper Installations: a Fashion-Gourmet-Fiesta programsorban lesz workshop, divatbemutató és buli, spanyol borokkal, tapasokkal, zenével. A spanyol design köszön vissza a Levande workshopján is, ahol egyedi öntőformák segítségével Gaudi hexagon cementlapjait készíthetik el csokoládéból a résztvevők.

Góg Angéla food designer a gondtalan gyermekkor emlékeit segít megidézni süteményeivel az Emlékek cukrászdájában. Kutatásában az emlékek, tárgyak, a meghatározó ízek, események és a visszaemlékezés állnak a középpontban, mindezt egy mindenki által ismert közvetítőn keresztül bemutatva: az evés, a sütemények. Saját és mások emlékeiből merítve hozott létre egy süteménysort, ami képes megmutatni az emlékeink közös részeit.

Emlékek cukrászdája - ízek, amelyekre örökre emlékezni fogunk Fotó: Góg Angéla

Az APLI Design tervezői a 2016 tavaszán Budapesten zajló rangos szakácsverseny, a Bocuse d'Or európai selejtezőjére tervezett versenytálakat mutatják be, és meglepetés vendégekkel kerekasztal-beszélgetést tartanak a felkészülésről.

A Local Settings Teríték (az asztal és az étel között) pop-up showroomjában és food design mesterkurzusán a kultúrák közötti áramlás egyik kiemelt színtere, az étkezőasztal lesz a főszereplő. A Fruccola És mi van otthon? címmel iskolások számára szervezett programja interaktív előadások formájában tanít food designról, tudatos vásárlásról, gyümölcsökről és zöldségekről.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.