Test és lélek

Ezotéria - Miről árulkodnak a tenyerünk dombjai?

Fülöp Monika

Létrehozva: 2018.08.26.

<p>A tenyérjóslásban nemcsak a vonalak, hanem az ujjaink tövében kidomborodó felületek, a dombok is árulkodóak, amelyekből hét található. Mindegyikhez egy-egy égitest kapcsolódik, ami adottságainkról, temperamentumunkról, hajlamainkról mesél.</p>

A tenyérdombok elemzésénél a két legfontosabb szempont a fejlettségük és a felületük. A jól fejlett, húsos dombok erős életenergiára, erőteljes egyéniségre utalnak, míg a gyengén fejlett vagy hiányzó dombok erőtlenségre vallanak, viselője híján van a rátermettségnek, és csak sodródik az eseményekkel. Általánosságban elmondható, hogy a fejlett dombokkal rendelkező emberek szenvedélyesebbek, mint a lapossal rendelkezők. Megfigyelések szerint, ha az egyébként jól fejlett domb felülete sima, azt jelzi, hogy tulajdonosa a benne szunnyadó képességeket, lehetőségek hiányában képtelen kibontakoztatni. Ha pedig a domb felületét sűrű vonalak szövik át, arra utal, hogy bár viselője óriási energiával rendelkezik, nem jól gazdálkodik vele, elaprózza magát.

A 7 fő domb

Vénusz-domb

A csukló és a hüvelykujj tövénél lévő domborulat, ami a szenvedélyről, a szexualitásról, a társas kapcsolatokról árulkodik. Míg a jól fejlett Vénusz-domb az érzékiség, gyengédség, egészséges szexuális energia jele, a fejletlen vagy hiányzó Vénusz-domb a szexuális erő hiányát jelzi, érzéketlenségre, önzésre, ridegségre utal. A túlságosan fejlett Vénusz-domb hatalmas szexuális potenciát mutat, tulajdonosa nehezen tudja csillapítani a benne dúló vágyakat. Ha erős hüvelykujj is társul hozzá, erőszakosságot is jelenthet.

Jupiter-domb

A mutatóujj tövénél található dombocska, ami ambíciót, becsvágyat, vezetési képességet, törvénytiszteletet jelképez. Elárulja, hogy mennyire ragaszkodunk az elhatározásainkhoz. A kidomborodó Jupiter-domb, más néven Szerencse-domb szerencsés alkatot jelez, aki számos pozitív tulajdonsága (kitartó, rendszerető, társaságkedvelő, koncentrált, könnyen megérti az összefüggéseket) birtokában elismerésre méltó sikereket képes elérni. Az átlagosnál fejlettebb domb öntelt, gőgös, szélsőséges emberre vall, aki a legtöbb esetben különc és összeférhetetlen is. A lapos vagy hiányzó Jupiter-domb általában passzív, lusta, gyenge akaratú, szégyenlős, ideges embert mutat.

Szaturnusz-domb

A középső ujj alatti párna, ami megmutatja, mennyire vagyunk eltökéltek, milyen az önuralmunk, a munkabírásunk, és hogyan viseljük a sors megpróbáltatásait. Utóbbi miatt, és mert általában idáig fut a sorsvonal, a Sors dombjának is nevezik. Az átlagosan fejlett domb fegyelmezett, erős felelősségérzetű, szilárd jellemre vall, aki elmélyült gondolkodású, visszahúzódó személyiségű. Ha túl hangsúlyos ez a terület, bizalmatlanságra, beteges féltékenységre, szexuális problémákra utal. A lapos vagy hiányzó Szaturnusz-domb tulajdonosa túlságosan könnyedén veszi az életet, gyakran könnyűvérű és nem törődik a kötelességeivel.

Nap-domb

A gyűrűsujj tövében fellelhető dombocska, amit Apolló-dombnak is hívnak, küzdőképességünkről, segítőkészségünkről és művészi hajlamainkról árulkodik. Az átlagosan fejlett, jól látható domb szereplési vágyat, sokoldalúságot, kreativitást, művészi hajlamot mutat, tulajdonosa rajong a szép dolgokért. Ha extrémen fejlett, feltűnési viszketegségre utal, s ellentmondást nem tűrő tulajdonosa képes mindenkin átgázolni a sikerért. A fejletlen vagy hiányzó Nap-domb érzelemszegénységet, anyagias gondolkodást jelez, viselője két lábbal áll a földön.

Merkúr-domb

A kisujj alatti párna, ami elsősorban az üzleti érzékünket, kommunikációs és értelmi képességeinket mutatja. Minél fejlettebb, annál jellemzőbb tulajdonosára a talpraesettség, sokoldalúság, új dolgok iránti érdeklődés, jó üzleti érzék. Közülük kerülhetnek ki a jó szónokok és az írók. A túlzottan fejlett domb megbízhatatlan, agyafúrt emberre utal, aki hajlamos a szélhámosságra, bűnözésre. Az épphogy látható Merkúr-domb pedig szűk látókörűséget, megbízhatatlanságot sugall, az ilyen ember ráadásul nehezen tudja kifejezni magát. 

Hold-domb

A Vénusz-dombbal szemben, tenyerünk külső szélén, a csukló felett található, ami képzelőerőnk és tudatalattink fejlettségét mutatja. Az átlagosan kidudorodó Hold-domb élénk fantáziájú, romantikus alkatra utal, akinek jól működik a hatodik érzéke. Ha ez a terület túl széles és vastag, belső nyugtalanságot jelez, s a valóság gyakran összekeveredik a képzelet világával. Minél laposabb ez a domb, viselője annál racionálisabb, anyagiasabb, hűvösebb személyiség.

Mars-domb

Kettő is van belőle: a tenyerünk külső szélén, a Hold-domb és a Merkúr-domb között található a Nagy Mars-domb, amit passzív Marsnak is hívnak, mert olyan típusú embert jelöl, aki a támadásoknak inkább ellenállva igyekszik megvédeni magát, kerüli a kockázattal járó helyzeteket, ám nem manipulálható. A Jupiter-domb alatt található a Kis Mars-domb, amit aktív Marsnak is szoktak nevezni. Ezt a dombot nem könnyű azonosítani, azonban akinél megtalálható, könnyen boldogul, megállja a helyét az életben. Mindezeken túl, ha a Mars-dombok átlagos fejlettségűek, nemes, emberszerető lélekre vall, ha túlfejlettek, szélsőségesen szenvedélyes, ha pedig nem találhatók, félénk, erőtlen, önmegtartóztató az illető. 

AZ ÓKORBAN IS HASZNÁLTÁK

A tenyér dombjainak bolygók szerinti felosztása egészen az ókorig nyúlik vissza. A tenyérjósok úgy gondolták, hogy az ujjaink végén a testünkbe beáramló kozmikus energia az ujjak alatt lévő dombocskákban raktározódik el, így szimbolizálva alapvető karakterünket, vérmérsékletünket.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158849_auto_resized.jpg
origo.hu

Már megint Magyar Péteren röhög mindenki - mémek!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27452_resized.jpg?avcount=1714111220
origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Összeomlott a muszlim vezetésű skót kormány

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162121_auto_resized.jpg
ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163968_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

„Sokáig emlékezni fogok még erre” – a mindent eldöntő góljáról beszélt a Veszprém távozó légiósa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27450_resized.jpg?avcount=1714111220
origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163977_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Romantika a fellegekben - A pilóta az utasok előtt kérte meg a légiutas-kísérő kezét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163922_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/f6F0ocECE7K3MRyoVMDiX7x4FtZQHtXS-g-Zbdiaz2k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExYjI0YzUxNjI5MDQwM2ViYTk3NmEwYzI5ZWU5NTM1.jpg
Telihold

Durva együttállásra figyelmeztet a magyar főboszorkány: "Hatását az egész emberiség érezni fogja"

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/v-eF43Tn5QKfYBKtKa0BWjROfBboufr4PFPCvzxzDXE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk4NjM1MjVmZmZiYTQ3NGE5N2Q3Y2E4YmRiNzRlMDEw.jpg
Pletykafészkek

Vigyázz velük: ez a 3 csillagjegy garantáltan kibeszél a hátad mögött