Ne dobd ki a dinnyehéjat: el sem hiszed, mire jó!

lekvár
PUBLIKÁLÁS: 2024. július 20. 17:30
Az egész család imádni fogja!

A dinnye a nyár slágergyümölcse, a legtöbben ilyenkor imádják a hűsítő gyümölcsöt, ha mást nem is kívánnak a meleg napokon. Azonban rengeteg dinnyehéj kerül kidobásra a gyümölcshús elfogyasztása után – pedig nagyon jól fel lehet használni azt is. A mindmegette.hu mutatott be egy finom, egyszerű dinnyehéjlekvárt, amit az egész család imádni fog!

A dinnye héja sem kell, hogy a kukában kössön ki!  Fotó: Pixabay

Hozzávalók a dinnyehéjlekvárhoz:

  • 1 kg görögdinnyehéj
  • 50 dkg cukor
  • 1 db citrom

Így készítsd el:

A görögdinnyehéjról lehámozzuk a külső, sötétzöld részt. A világos részét lereszeljük vagy apróra daraboljuk. Egy nagy méretű lábasba vagy fazékba tesszük, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a cukrot is. Fedő alatt puhára főzzük (ez kb. 1-1,5 óra), közben időnként megkavarjuk.

Az elkészült lekvárt megtisztított befőttesüvegekbe töltjük, lezárjuk, és szárazdunsztba tesszük. Felbontás után hűtőben tároljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.