Kiderült a titok, így lesz tökéletes a töltött paprika

ebéd
PUBLIKÁLÁS: 2023. június 11. 11:00
Kedvenc nyári ételünk így sokkal finomabb lesz.
sk

Csak egy pár perc plusz munka, és az eddigieknél is finomabb lesz a töltött a paprika. A Mindmegette egyik olvasója osztotta meg tapasztalatát, melyet érdemes kipróbálni.
A tipp lényege, ha a megtöltött paprika minden oldalát kevés olívaolajon megpirítjuk, és csak után tesszük a paradicsomos mártásba, egyedi, nagyon finom ízt kap.

Deep,Plate,Filled,With,Hungarian,Stuffed,Peppers,("töltött,Paprika"),In
Fotó: Shutterstock

Itt pedig egy tökéletes alaprecept főtt krumplival azoknak, akik a laktatóbb verziót preferálják.

Hozzávalók:

A töltelékhez:
 

 

  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • frissen őrölt bors

További hozzávalók:
 

  • 6 db tölteni való paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 1 l passzírozott paradicsompüré
  • 5 dl víz
  • zellerlevél
  • bors
  • 3 db nagy burgonya

Elkészítése:

1. A hagymát finomra aprítjuk, majd megfonnyasztjuk az olajon a zúzott fokhagymával együtt. A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd, ha már nem forró, alaposan összekeverjük a darált hússal és az előzőleg félig megfőzött rizzsel. Megsózzuk, megborsozzuk alaposan.

2. A paprikákat kicsumázzuk, megtöltjük a darálthúsos-rizses töltelékkel (ne töltsük túl, hagyjunk helyet a megduzzadó rizsnek). A töltött paprikákat olívaolajon megpirítuk. A maradék töltelékből gombócokat formázunk.

3. A hagymát negyedekre vágjuk, és megpirítjuk egy kevés olajon. Megszórjuk a cukorral, majd a liszttel, és csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a paradicsomszószt, felhúzzuk a vízzel, beletesszük a zellert, és megsózzuk, megborsozzuk.

4. Óvatosan beletesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, néha megforgatva kb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megfő. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.

5. A megpucolt és kockázott burgonyákat sós vízben megfőzzük. A megfőtt töltött paprikát a paradicsommártással és burgonyával tálaljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.