Tipp

Ezzel a filléres módszerrel tartsd távol a poloskákat!

Létrehozva: 2022.09.18.

Nyakunkon az ősz, a hűvösebb hónapok beálltával a kerti poloskák hada is elindul otthonunk felé, melegebb búvóhelyet keresni. A bizarr külsejű rovarok ellen sokféleképpen védekezhetünk, mi azonban elhoztuk számodra a legjobb megoldást. Ez a filléres Drakula-módszer egyszerűen szuperbiztos!

Az ősz érkeztével ismét nyakunkon a poloskainvázió

Forrás: Shutterstock

Itt az ideje, hogy bevesd a Drakula-módszert a betolakodók ellen. Bár a kellemetlen kis rovarok ránk nézve teljesen ártalmatlanok, tömeges jelenlétük és kellemetlen szaguk miatt nem éppen a legkedvesebb vendégeink. Nem mellesleg, amennyire ártalmatlanok a odabent a házban, annyira kártékonyak tudnak lenni odakint a kertekben. Miután természetes ellenségük nem igen akad hazánkban, szép számmal lepik el a kerteket, gyümölcsösöket, virágágyásokat, és szinte mindenhová bemásznak, egészen a kerti bútoroktól, a függönyökön át, a tévé képernyőéig. Így nem árt, ha előre felkészülünk a támadásukra. A Lakáskultúra legújabb cikkéből most minden kiderül, mi a leghatékonyabb módszer ellenük! 

Ha nem szívesen használsz vegyszereket

Becsöngettek! Az iskolakezdéssel egy időben a poloskák is előkerültek, és az ajtók mellett lesben állva várják a tökéletes pillanatot, hogy egyetlen, röpke ajtónyitással bejussanak az otthonunkba. Bár országszerte nem mindenhol egyforma mértékű az invázió, így is mindenhova bőven jut a bűzös kis rovarból.

Woman,With,Anti,Bed,Bug,Spray,In,Bedroom,,Closeup
A természetes rovarírtó szerekkel sokat tehetünk környezetünkért  Fotó: Shutterstock

Számtalan vegyszer van forgalomban, amivel távol tarthatjuk a kellemetlenkedő rovarokat, de a vegyszeres védekezés előtt próbáld inkább ki a humánusabb és környezettudatosabb, természetes módszert. Persze mivel rengetegen vannak, egyesével megfogni, agyoncsapni nem lehet őket, ráadásul védekezésképpen már-már elviselhetetlen bűzfelhőt bocsátanak ki magukból; így jobb, ha nem az irtásukkal, hanem a távoltartásukkal próbálkozol.

Ősrégi, mégis hatékony megoldás

A fokhagyma nem véletlenül a legismertebb és a legnépszerűbb fűszernövényünk egyike. Azt már régóta tudjuk róla, hogy nagyon egészséges, de talán eddig nem is tudtad, hogy milyen milyen sok hasznos dologra használható! Úgy tűnik, a fokhagyma intenzív illata nemcsak az emberek szemét csípi. Nem véletlen hívják ezt a filléres poloskaűző keveréket Drakula-módszernek, amit ezúttal vámpírok helyett a poloskák ellen vetünk be – a fokhagymás permet ugyanis hosszú időre elriasztja a kis ízeltlábúakat. A fokhagymás védekezésnek egyetlen hátulütője, hogy a fokhagymaszagot nem csupán a poloskák viselik rosszul, de számunkra is kellemetlen. Ezért ezt a keveréket érdemes inkább odakint, az ablakok, ajtók réseibe, a teraszra, vagy az erkélyre fújni.

A fokhagyma valójában nem rovarölő, inkább riasztó szer Fotó: pixabay.com

Mi kell hozzá?

Először is szükség lesz két nagy fej fokhagymára, egy tasak fokhagymaporra és fél liter vízre. Reszeld le a fokhagymát és add a vízhez; majd tedd bele a szárított fokhagymaport. Alaposan keverd össze, és hagyd állni 24 órát, hogy a fokhagyma illóanyagai beleoldódjanak a vízbe.

A permetet másnap szűrd le, és öntsd át egy spriccelős flakonba. Az így kapott eleggyel fújd körbe kívül a falat, a nyílászárókat, a párkányokat és a bejárati ajtó előtti lábtörlőt. Ha tudod, hol szeretnek a legjobban tanyázni a poloskák, oda mindenképpen nagyobb adagot juttass a permetből. Néhány naponta érdemes megismételni az eljárást. Már az első alkalom után látványosan kevesebb poloska akar majd bejutni a lakásba! Bár ezzel a roppant olcsó módszerrel a poloska hordát nem pusztítod el, de az apró szabotőröket biztos hosszú időre távol tartod majd az otthonodtól. Egy próbát feltétlenül megér.

https://cdn.borsonline.hu/2021/07/1cEgNEmYGz_tdgxeVxFejbMaW1sxAq8c5iuXfP_pH2Y/fill/276/155/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I5ZjUzZjhkZDFjZjRjMzk5Y2U3YWQwZGFlNGZjMjli.jpg
Ezt ne hagyd ki!

Kerti kisokos: 4 gonosz kártevő, akiktől egyszerű házi praktikákkal megszabadulhatsz

Búcsúzz el a kerted fenyegető kártevőktől!

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27452_resized.jpg?avcount=1714116311
origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157001_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez a szervezőbizottság szégyene lenne" – Áll a bál Párizsban, nagy a baj az olimpia helyszínén

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163097_auto_resized.jpg
ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162715_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Őszintén remélem, hogy a következő években kizárólag ukránok kapják a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjat – de tényleg!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27450_resized.jpg?avcount=1714116311
origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162794_auto_resized.jpg
astronet.hu

Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163477_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagy lehet a baj: komoly döntést hozott a királyi család Katalin hercegné állapota miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164150_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elképesztő változás áll be az időjárásban: erre kell számítanunk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160452_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mindenki csodájára fog járni Európa legnagyobb tárlatának, amelynek a Városliget ad otthont

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/f6F0ocECE7K3MRyoVMDiX7x4FtZQHtXS-g-Zbdiaz2k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExYjI0YzUxNjI5MDQwM2ViYTk3NmEwYzI5ZWU5NTM1.jpg
Telihold

Durva együttállásra figyelmeztet a magyar főboszorkány: "Hatását az egész emberiség érezni fogja"

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/v-eF43Tn5QKfYBKtKa0BWjROfBboufr4PFPCvzxzDXE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk4NjM1MjVmZmZiYTQ3NGE5N2Q3Y2E4YmRiNzRlMDEw.jpg
Pletykafészkek

Vigyázz velük: ez a 3 csillagjegy garantáltan kibeszél a hátad mögött