Test és lélek

Négy asszonyt szeretett a legendás Sztankay

Tamás Rita

2014. október 19. vasárnap 19:00

Sztankay István boldog emberként halt meg. A gyönyörű hangú színészlegenda megélhette imádott unokája születését, legutolsó kedvesét pedig ez év elején még oltár elé vezette.

Sztankay István két gyermeke, Ádám és Orsolya a második feleségétől, a színésznő Kun Magdától született. Ádám újságíró, Orsolya színésznő lett. Utóbbi ajándékozta meg egy unokával 2013-ban. Fricit a kezdetektől fogva imádta a legendás színművész.

– Ritkán hagyja el a lakást, szeret tévét nézni, éljük a nyugdíjasok békés életét – mondta egy tavalyi interjúban kedvese, Bedők Bea, akit idén év elején feleségül vett közel tízéves együtt­élés után. – Nemrégiben leszokott a dohányzásról, nagyon feldobta az unokája születése is. Fricivel egyből egy hullámhosszra kerültek.

A családi ebédeken rendszerint Bea főzött, az ilyen alkalmakkor természetesen Fricié volt a főszerep, de semmi kétség, hogy Sztankayt jó viszony fűzte gyermekeihez is. Néhány évvel a halála előtt fia készített interjút a life.hu számára a saját édesapjával. Ebből sok érdekességet megtudhatunk Sztankay magánéletéről, hiszen egy olyan ember kérdezte, aki maga is részese volt a mindennapjainak.

Amikor Ádám megkérdezte, hogy sok nővel volt-e dolga, Sztankay ezt felelte: „Nem, dehogy. Mindig csak egy szerelmem volt, akihez hű voltam, de közben elég hülye is, mert mindig megcsaltak. Akkor aztán továbbléptem.”

Ádám elmondta, hogy ő azért máshogy tudja, úgy emlékszik, édesapja sem volt mindig a hűség mintaképe, de a felvetést Sztankay viccesen elhessegette. Inkább rátértek a Kun Magdával kötött házasságára. Elmesélte, hogy miért magázódtak mindvégig:

„A mamátok mindig azt mondta: ott azért még nem tartunk, hogy tegeződjünk” – mesélte Sztankay, kiegészítve, hogy ez a mondat az első szerelmes éjszakájuk után hangzott el. Aztán így is maradt. Ádám megkérte, hogy osztályozza magát férfiként, színészként és apaként:

„A férfira és a színészre vonatkozó számot nem árulom el, mert hivalkodás lenne. Annyi tudható: borzalmasan magas. Amúgy apaként sem szúrtam el különösebben semmit. Mindketten célba értetek… De tény: nem vagyok teljesen elégedett az apai teljesítményemmel. Rengeteget dolgoztam, kevés időm jutott rátok, de akkor intenzíven jelen voltam. Mennyit birkóztunk, hülyéskedtünk veled!”

A beszélgetés során elhangzott, hogy a színész édesapja mélyen hívő görög katolikus kanonok volt, és fia követte a hitében, sokáig úgy volt, hogy a hivatásában is, de aztán a színészet felé fordult. Amit sosem bánt meg, így lett teljes az élete. A hivatással, a szerelmekkel, a családdal, a gyermekekkel és az unokával…

Kun Magda előtt egyébként szintén színésznőt szeretett, Mészöly Júliával még a főiskolán ismerkedtek meg. A harmadik neje Sárközy Györgyi kozmetikus volt, élete utolsó társa, Be­dők Bea közel tíz évig volt élete párja, nem sokkal a halála előtt feleségül is vette. Bea odaadó szeretettel szerette, gyermekeivel is jó viszonyban volt, unokáját is a magáénak tekintette. Főzött rá, ápolta, gondoskodott róla, mindent elkövetett, hogy megszépítse utolsó éveit, azokat is, amelyeket már a betegség beárnyékolt.

– Megöregedtem. Egyelőre jól vagyok, de nincs mit szépíteni a dolgon, hamarosan elmegyek, ezzel számolnom kell – mondta a Borsnak a csodás hangú, lehengerlő stílusú, megkapóan tehetséges színész, aki nem félt a közelgő haláltól, mert Bea mindvégig fogta a kezét.

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

A Pentagon szerint Putyin fel tudna lépni Ukrajnával szemben

mindmegette.hu

11 kiadós ebéd hétvégére, amely elkészül 30 perc alatt

life.hu

Sáfrány Emese megmondta a véleményét: szerinte ezért ment tönkre ennyi sztárházasság

hirtv.hu

„Szabó Tímea akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet”

kemma.hu

Mi történt Piroska nénivel? Egy éve nem tudni, hova tűnt az asszony Tatabányáról

origo.hu

Egy kattintással némíthatóvá válnak a Chrome fülei

nemzetisport.hu

Liverpool: a Porto szélsője érkezhet, de két csatár távozhat – sajtóhír

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

vg.hu

Ez lehet a hatása az orosz-ukrán konfliktusnak

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 3 gól, két ziccervédés a legvégén – Palicka hőssé vált a döntőbe jutó svédeknél

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a spanyolok a dánok testén keresztül újra a döntőben

origo.hu

A legrosszabb helyen próbált besorolni egy furgonos az M1-esen, mentőhelikopter vitte el - videó