Sport

Vízilabda Eb - Kikapott az elődöntőben, márciusban szerezhet olimpiai kvótát a magyar női válogatott

Címkék
vízilabdaEB

MTI

Létrehozva: 2020.01.23.

A házigazda magyar válogatott 11-10-re kikapott az elődöntőben a világbajnoki ezüstérmes spanyol csapattól a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság női tornáján, ezzel eldőlt, hogy a viadalon szerezhető egyetlen kvóta az oroszoké lesz, mivel a spanyolok indulása már biztos volt.

Bíró Attila együttese a szombati bronzmérkőzésen a legutóbbi kontinensviadalon győztes hollandokkal találkozik.

A magyar csapat március közepén a Triesztben sorra kerülő olimpiai kvalifikációs tornán harcolhatja ki az ötkarikás indulást. Ott 12 csapat két hatos csoportban küzd majd egymással. Amennyiben lesz afrikai résztvevője a tokiói viadalnak, akkor kettő, ellenkező esetben három válogatott szerezhet kvótát.

A magyar válogatott világeseményen 2008 óta - olimpián, világbajnokságon, Európa-bajnokságon - ötször találkozott a négy között a spanyolokkal, és mindegyik alkalommal az ellenfél diadalmaskodott. A két évvel ezelőtti barcelonai kontinensviadalon a házigazdák a csoportban és az elődöntőben is győztek, majd a tavalyi kvangdzsui vb-n a négy között kiütéses sikert arattak (16-10).

A Duna Arénában mindkét oldalon kihagyott előnyökkel indult az összecsapás, majd Gurisatti Gréta hajszálpontos lövéssel szerzett vezetést. A spanyolok a második lehetőségükkel sem tudtak élni, a harmadiknál pedig Kasó Orsolya jelentette a végállomást, de a videobíró végül egyenlítéshez segítette a riválist. Támadásban kissé tanácstalannak tűnt a magyar csapat, de a spanyolok is idegesek voltak, Roser Tarrago ötméterest rontott. Később mégis az ő találatával került előnybe a vb-ezüstérmes, ám Keszthelyi Rita akcióból kapufás góllal azonnal egyenlített. Tarrago fórból bombázott újra a hálóba, 11 másodperccel a dudaszó előtt, éppen a magyar előny végén pedig Leimeter Dóra egyenlített.

A második negyed elején újabb hátrányt védekezett ki a magyar csapat, a saját előnyét pedig Illés Anna révén értékesítette. Az újabb elhibázott spanyol fórt ezúttal nem tudta büntetni a hazai gárda, ráadásul az ellentámadásnál megúsztak a spanyolok és Anna Espar révén egyenlítettek, majd újra ő volt eredményes akcióból. A túloldalon Parkes Rebecca harcolt ki előnyt, Keszthelyi lövését azonban blokkolták. A spanyolok a nagyszünet előtt növelhették volna előnyüket, de újra hibáztak.

A fordulást követően rögtön egyenlített a magyar válogatott, a Parkes által kiharcolt fórt Leimeter lőtte be, a következőnél viszont Keszthelyi lövése a felső lécről kifelé pattant. A rivális akcióból ragadta magához újra az előnyt, majd kettős emberelőnyben is betalált, igaz, ezúttal is a videobíró segítségére volt szükség. Gyors válasz jött a magyaroktól, Vályi Vanda értékesítette magabiztosan a fórt. Kasó hátrányban kétszer is bravúrral védett, majd fél perccel a negyed vége előtt magyar előny következett, Bíró Attila pedig időt kért. A megbeszélés után a figurát újra a 20 éves Vályira játszották ki, ő pedig ismét biztos kézzel lőtt a hálóba (7-7).

A zárófelvonás spanyol góllal és kihagyott magyar előnnyel kezdődött, majd Beatriz Ortiz lövésénél a kapufa is a spanyolokat segítette. Négy perc volt már csak hátra, amikor Tarrago harmadik találatával nagyon nehéz helyzetbe került a magyar csapat, amely láthatóan kicsit elfáradt. Nem sokkal később, Maica Garcia Godoy szerencsés góljával úgy tűnt, eldőlt az összecsapás, Keszthelyi és Leimeter azonban még visszahozta a magyar reményeket (11-9). Előbbi óriási góljával pedig 57 másodperccel a vége előtt egyetlen gólra csökkent a különbség. A Kasót váltó Gangl Edina fél perccel a vége előtt mutatott be egy védést, az ellentámadásból pedig az utolsó pillanatban Keszthelyi egyenlíthetett volna, de közeli próbálkozását Laura Ester védte.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083755_auto_resized.png
origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711712412
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091237_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091959_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17085184_auto_resized.jpg
vg.hu

Valami súlyos történik az ukrán elnöki hivatalban: Zelenszkij kirúgta az egyik legfontosabb emberét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711712412
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17092213_auto_resized.jpg
astronet.hu

Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711712412
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091872_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/WsoYEn1w5pxLhbF3IHK3jO3YmxbGBMo-luDWfztoiiU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IyZjI5M2U4MjZjYjRkZGNhYWY0NjdmMzA0ZTk2MWJi.jpg
IMÁDAT

"Hiányozni fognak ezek a társak" – Szoboszlai Dominik meghatottan búcsúzik

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/FXaninBQcvRCcSsPW5z9S42HV4TbjpHbDGsidf2pjVY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RiMjc5MmMzMjcxOTRkYjU5Yjg3M2U0YTIxYmI4NzE2.jpg
Visszatérés

Visszatértek a Liu testvérek: bejött, amire mindenki számított