Gyász

„Gyászoltam, de focizni akartam” - Halva született a focista kislánya az Eb-n

SK

Létrehozva: 2024.06.21.

A holland Khalid Boulahrouz tragédiája alapvetően meghatározta a hollandok játékát a 2008-as foci-Eb-n.

Családi gyász, tragédia árnyékolta be a hollandok szereplését tizenhat évvel ezelőtt a labdarúgó-Eb-n. A narancsmezes gárda 2008-ban "halálcsoportba" került Franciaország, Olaszország és Románia társaságában. Ehhez képest az összes ellenfelét kiütötte: a világbajnok olaszokat 3-0-ra, a vb-döntős franciákat 4-1-re, a románokat 2-0-ra. Ezen a tornán robbant be a védő Khalid Boulahrouz a csapatba, aki duplán is izgatott volt. Felesége, Sabia 22 hetes terhes volt kisbabájukkal, el is kísérte a focistákat a Svájcban rendezett meccsekre.

78259979
Boulahrouz és Sabia az olaszok elleni sikert ünneplik Fotó: AFP

A csoportkör után azonban megtörtént a baj. Sabiát rohammentővel szállították a kórházba, komplikációk léptek fel, s azonnal meg kellett indítani a szülést. A focista azonnal elhagyta a csapat főhadiszállását és rohant a kórházba. Sajnos azonban tragikus hírrel várták, a pici életét nem lehetett megmenteni. Az oroszok elleni negyeddöntő előtt maga dönthetett, jelentkezik-e játékra.

Borzasztó napokon voltam túl, gyászoltam, de focizni akartam

- mondta később a labdarúgó, aki ott volt a kezdő tizenegyben, de a csapat kiábrándítóan játszott, végül kikaptak az oroszoktól 3-1-re.

Boulharouz és feleségének kapcsolata megsínylette a tragédiát, bár később szülők lettek, de elváltak. Sőt, Sabia később közös barátjukkal, a szintén válogatott Rafael van der Vaart-tal alkotott egy párt 2015-től.

A labdarúgó-Eb pénteki programja:

15.00  Szlovákia-Ukrajna
18.00 Ausztria-Lengyelország
21.00 Franciaország-Hollandia

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek