Intim

Elképesztő fordulat, a szex mentette meg a doppingoló olimpikont

LM

Létrehozva: 2024.05.25.

Januárban tiltott izomnövelő használata miatt megbukott a doppingteszten a franciák egyik legnagyobb olimpiai éremesélye, Ysaora Thibus. A vívónő aztán elképesztő indokkal védekezett, amivel sikerrel járt, a Nemzetközi Vívószövetség felmentette.

Ysaora Thibus 2022-ben vívásban szerzett világbajnoki aranyérmet, és egyértelmű volt, hogy a hazai rendezésű, párizsi olimpián is a legjobbak között lesz majd. Idén januárban azonban minden megváltozott. Thibus doppingtesztje pozitív lett, tiltott izomnövelővel, Ostarinnal bukott meg, ami miatt felfüggesztették és úgy tűnt, lemarad az ötkarikás játékokról.

FENCING - CHALLENGE INTERNATIONAL PARIS - FOIL WORLD CUP
Ysaora Thibust nem mindennapi érvelés után mentették fel Fotó: KMSP via AFP

A 32 éves sportolónő ezt követően elképesztő indokkal jelentkezett, hogy miért produkált pozitív mintát. Thibus azt állította, hogy a tiltott szer szex közben került a szervezetébe. Thibus párja és egyben edzője a korábban csapatban világbajnok amerikai tőröző, Race Imboden. A Nemzetközi Vívószövetség független vizsgálóbizottsága pedig elfogadta az érvelését, és úgy döntött, hogy ejti a vádakat, Thibus ezzel el tud indulni a számára hazai rendezésű olimpián - szúrta ki a Magyar Nemzet.

Miután megfosztottak attól, amit a legjobban szeretek a világon, most alig várom, hogy újra pástra lépjek, kiabálhassak a győztes tus után és megküzdhessek a csapattársaimmal

 – ünnepelte a felmentő ítéletet Ysaora Thibus.

Thibusra júniusban még egy Európa-bajnokság várhat, az olimpia számára július 26-án kezdődik.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek