BÓK

Nem rejtette véka alá véleményét Szoboszlairól a Liverpool kirúgott sztárja

MM

Létrehozva: 2023.12.06.

Szoboszlai Dominikról kérdezték az angol válogatott középpályást, aki Törökországig menekült. Nem rejtette véka alá a véleményét Alex Oxlade-Chamberlain.

Minden várakozást felülmúlva, egyből a Liverpool húzóemberévé és közönségkedvenccé vált Szoboszlai Dominik, miután az angol sztárklub nyáron 70 millió euróért (27 milliárd forint) kivásárolta a lipcsei szerződéséből. Vitán felül ő volt nem csak a legdrágább, de a legjobb vétele is Jürgen Klopp vezetőedzőnek, aki a tavalyi gyengélkedés után teljes vérfrissítést hajtott végre a Vörösök középpályás során. Ebbe a csapatrészbe igazolt Szoboszlain kívül még három játékost (Alexis Mac Allistert, Endo Vatarut és Ryan Gravenberchet), miközben innen távoztak heten. Utóbbiak közé tartozott Alex Oxlade-Camberlain is, akit most az utód Szoboszlai játékáról kérdezték.

Szoboszlairól (jobbra) még Alexander-Arnoldot (a háttérben) is kifaggatta a korábbi liverpooli középpályás, Oxlade-Chamberlain
Szoboszlairól (jobbra) még Alexander-Arnoldot (a háttérben) is kifaggatta a korábbi liverpooli középpályás, Oxlade-Chamberlain      Fotó: Instagram/szoboszlaidominik

A liverpooli szerződése lejártával ingyen a török Besiktashoz szegődött 35-szörös angol válogatott középpályás még azt is elárulta, hogy külön informálódott a magyar sztárról közös barátjuknál, Trent Alexander-Arnoldnál (ő lett Szoboszlai legjobb cimborája a csapatban). 

Most arról faggatták, jelenleg ki a kedvenc Premier League-focistája, ki az, akinek a játéka láttán azt gondolja, hűha?

– Nyilván leginkább Liverpool-meccseket nézek, és Mo Szalah szokás szerint rúgja a gólokat. 

És igazán szeretem nézni Szoboszlai Dominikot. Ahogy átvette a szerepemet, lenyűgözött, milyen jó játékos, és úgy futballozik, ahogy én is mindig akartam. 

Számos remek képességgel rendelkezik, fizikailag is, és már csak a játékoskarakteréből adódóan is. Azt hiszem, pontosan rá volt szükség ott középen. 

Nagyon, de nagyon ügyes. 

Trent sokat mesél nekem arról, mennyire jó. Szerinte jobban lő nálam. Minden képessége megvan. A többiekről, akikkel együtt játszottam, tisztában voltam vele, mit tudnak, ezért is érdekeltek sokkal inkább az új érkezők, mire képesek. És őt élvezet nézni – áradozott 30 éves liverpooli elődje Szoboszlairól.

Oxlade-Chamberlaine 2017-től idén nyárig 146 tétmeccsen 18 góllal és 15 gólpasszal segítette a Liverpoolt, többek között Bajnokok Ligája-győzelemhez, európai Szuperkupához és klubvilágbajnoki címhez, illetve angol bajnoki és Ligakupa-trófeához.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek