MEGLEPŐ

Váratlan fordulat, megszólalt Michael Schumacher?

szs

Létrehozva: 2023.09.08.

Michael Schumacher megszólalhatott közvetlenül a tíz évvel ezelőtti tragédia után.

Lassan tíz éve annak, hogy a Forma-1 legendája, a hétszeres német világbajnok Michael Schumacher síbaleset szenvedett. Bukását követően életre szóló sérüléseket szenvedett, azóta is az otthonában ápolják.
A Daily Star megszólaltatta dr. Gary Hartsteint. A Liége-ben, az ottani Egyetemi Kórházban dolgozó aneszteziológus, a sürgősségi orvostudományok klinikai professzora, a korábban a FIA kötelékében dolgozó férfi elmondta, hogy az ilyen traumák áldozatai egy ideig úgymond tiszták maradnak. Ez történhetett Schumacherrel is.

- Teljesen köztudott, hogy a vérömlenyek  intervallumot hagyhatnak hátra a sérülés után – jelezte akkoriban a Sky News-nak is. - Aztán ahogy kialakul a hematóma, a nyomásnövekedés hirtelen és drámai tüneteket okoz. A nyomást gyorsan le kell engedni.

Naná, hogy nem Michael Schumacher válaszolgat a kérdésekre, hanem a mesterséges intelligencia
Fotó: AFP

Az franciaországi téli üdülőhely akkori vezetői is úgy vélték, Schumacher vélhetően eszméleténél volt, és közvetlenül a baleset után beszélt, mielőtt a sérüléseinek borzasztó hatásai eluralkodtak volna rajta. A pilóta egészségi állapota szigorúan őrzött titok volt az elmúlt évtizedben. Hetekre mesterséges kómába helyezték, hónapokig nem tudta elhagyni a kórházat, az elmúlt évtized jelentős részében svájci családi otthonában ápolták. A Ferrari legendáját elzárták a nyilvánosság elől azért, hogy megőrizzék a saját és családja magánéletét. Állapotáról keveset tudni. 

Mint arról a Bors is beszámolt, Schumi közeli barátja, Roger Benoit újságíró szerint nincs remény. A 74 éves férfi az F1-es versenyek után rendszeresen szivarozott a hétszeres világbajnokkal, és még Schumacher sárga Benetton overallját is megkapta a pilótától emlékbe.
Benoit csak szívszorító választ tudott adni a beteg mostani állapotáról.

A fia, Mick kijelentette egyik ritka interjújában 2022-ben: „Bármit megadnék, hogy beszéljek apával”. Ez a mondat mindent elmond arról, hogy a sérült hogyan boldogul több, mint 3500 napja. Remény nélküli eset.

Az újságíró utalt arra is, amit Mick Schumacher a Netflix Drive To Survive című műsorában kijelentett: 

Azt hiszem, apa és én másképp értenénk meg egymást. Egyszerűen azért, mert hasonló nyelvet beszélünk – az autósport nyelvét 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek