Csollány Szilveszter

Berki Krisztián: Imádkozom, hogy Csollány Szilveszteré legyen a győzelem

2021. december 29. szerda 15:20

Csollány Szilveszter olimpiai bajnok állapota a hírek szerint nem javul. Különleges lélegeztetőgép segítségével kezelik a koronavírus-fertőzés következtében kialakult tüdőgyulladás miatt kórházba került egykori tornászt.

20210630 MN Budapest Berki Krisztián torna Magyar Nemzet fotó:Mirkó István

Továbbra is az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Covid-osztályán kezelik és még mindig lélegeztetőgépen tartják Csollány Szilvesztert. Egy nagyon megterhelő beavatkozásról van szó, amelyet idősebb betegeknél nem is alkalmaznak. A legutolsó hírek szerint Csollány állapota továbbra is válságos, de reményre adhat okot, hogy a hosszú kezelésnek köszönhetően már többen is visszatértek az életbe - például Bányai Gábor parlamenti képviselő, aki 69 nap után került le a műtüdőről. Berki Krisztián bár másik generációhoz tartozik, de azért még találkozott a tornateremben Csollány Szilveszterrel. Tornászként természetesen figyelte az olimpiai bajnok mozdulatait, különösen – talán nem véletlenül – a gyűrűgyakorlatai kápráztatták el.

Fotó: Mirkó István

Emlékszem, hogy 2002-ben, a debreceni szerenkénti világbajnokságon, ahol jómagam lólengésben próbálkoztam és kilencedik lettem, Szilveszter olimpiai bajnokként gyűrűn szerepelt – mesélte a Borsnak Berki. - Már a közös edzéseken láttam, milyen elszántan készült a versenyre, hiszen itthon, a hazai szurkolóknak is meg akarta mutatni, milyen fantasztikus a gyűrűn. Olyan elegáns volt a szeren, olyan erős gyakorlatot mutatott be, hogy nem volt kérdés, kié lesz az első hely. Nekem hatalmas meglepetés lett volna, ha nem őt látják a legjobbnak a pontozók.

Berki Krisztián, aki visszavonulása óta a tornaszövetség sportigazgatója lapunknak elmondta, hogy Szilveszter állapotáról hivatalosan nem nyilatkozhat senki addig, ameddig a család erre nem ad felhatalmazást. 

Szilveszterrel legutóbb a győri junior vébén találkoztam, váltottunk néhány szót, aztán mindketten mentünk a magunk dolgára – emlékezett az olimpiai bajnok. – Most, naponta gondolok rá, imádkozunk érte, hogy legyen ereje a végső győzelemhez.

Guczoghy György egy korábbi generáció tornásza. Az olimpiai bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok elmondta, hogy mindig figyelemmel kísérte Csollány szereplését, örült a sikereinek, de barátok nem voltak.

Más érdekelte Szilvesztert és más vonzott engem – mondta. – Egy valamiben megegyeztünk, életünk fontos része volt – és remélem lesz is mindkettőnknek ezután is – a torna.

További cikkek

Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat