Sport

Tótka Sándor: Csak a feleségem tudja, mennyi munka van ebben az aranyban

Bors

2021. augusztus 5. csütörtök 20:15

Hetekkel az olimpia előtt percre pontosan tudta, hogy mikor lesz a kajakosok 200 méteres versenyének döntője. Tótka Sándor remélte, a hajnali órán itthon sokan felkelnek majd miatta, hogy lássák a tévében, miként nyeri az aranyérmet Tokióban.

Forrás: MTI

Az újpesti kajakozót kemény fából faragták. Más talán maga alá esik, amikor az aranyesélyesnek mondott kajak négyes szétesik mellőle, hiszen Tótka Sándor soha nem titkolta, a csapathajóban látja a legnagyobb esélyt az olimpiai aranyéremre.

– Az Európa-bajnokságon aztán leszerepeltünk, biztossá vált, a négyesünk nem folytatja tovább – emlékezett vissza a történtekre az olimpiai bajnok. – Viszont, az egyes hajó egyre jobban repült a vízen, így nagyot fordult a világ, a négyes "csak" bónusz lett, a főszerepet a sprintszám, a kétszáz méter játszotta már a felkészülés során.

Tótka Sándor az öröm pillanataiban sem felejtette el, minek köszönheti a fantasztikus sikerét. Mint mondta, eszébe jutott a gyomaendrődi "száműzetése", amikor feleségével szülővárosába költözött a koronavírus-játvány elől, mindentől és mindenkitől teljesen elszigetelve, egyedül gyakorolt hosszú heteken keresztül.

– Csak a feleségem tudja, hogy mennyi melót raktam bele az aranyérembe. Ági segített mindenben, természetes volt, hogy vele beszéltem először a győzelme után. Egyébként, eddig mindig tudtam, éreztem, ha nyertem, még ha csak milliméterekkel is, most, itt Tokióba cseppet sem voltam biztos a győzelmemben. Nem azért, mert valamit rosszul csináltam, inkább azért, mert az olasz ellenfelem nagyon jött a végén.

A friss olimpiai bajnok szerint Tokió szereti őt, és csak neki kedveskedett a nagy meleggel és a páratartalommal.

– Engem nem zavart semmi, jól bírtam a forróságot is. A döntőben semmi másra nem figyeltem, csak arra, hogy jó pályát menjek. Még az ötkarikás játékok előtt mondtam a világbajnok barátomnak, hogy mindegy milyen helyezést érek el Tokióban, ha a futam után tiszta lelkiismerettel szállok ki a hajóból, mert tudom, mindent megtettem a sikerért. Mondhatom, most már sejtem, mi kell egy jó pályához – összegzett. – Viszont, nagyon sajnálom, hogy a 200 méter nem marad az olimpiai műsorban, de sebaj, lesznek helyette új kihívások – búcsúzott Tótka Sándor.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

HVG-s főszerkesztő a Die Pressenek: Orbán elszámolta magát szövetségesei tekintetében

metropol.hu

Betelt nála a pohár – A királynő kizárhatja Meghant és Harryt a családból

origo.hu

Újabb adóügyi sikert ért el Magyarország Brüsszelben

vg.hu

Perre készül az Omega gitárosa

boon.hu

Magyar zenész háza égett le hajnalban Budapesten

origo.hu

1,2 millió ember halálát okozta antibiotikumoknak ellenálló kórokozó

origo.hu

Sztárok, akik már vásároltak jegyet az űrbe - galéria

vg.hu

Milliókat nyerhetnek a kisvállalkozások a ma nyíló pályázaton

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: értékelés – szomorú, hogy kiestünk, de megérdemeltük

life.hu

Tragédia: egy magyar zenész háza égett le hajnalban Budapesten

origo.hu

Nagyon ritka, százmilliókat érő autókincset találtak egy elhagyatott pajtában