Sport

Felépült a röplabdás – Agyvérzése után újra játszott Barbi

K. D., Burkovits Ferenc

2019. november 25. hétfő 08:15

Mosolyogva tért vissza a pályára az agyvérzést szenvedő röplabdázó, Szabó Barbara. A lelátón ott ült a gyermeke, aki egy éve, a baj idején még a pocakjában növekedett.

Forrás: Knap Zoltán

Egy év után tért vissza a Diósgyőr röplabdacsapatába az agyvérzést szenvedő Szabó Barbara, akinek duplán volt oka az örömre. Nemcsak, hogy teljesen felépült, hanem győztes meccsen ünnepelhette „debütálását”: a DVTK 3-0-ra nyert a Gödöllő ellen az NB I-ben.

– Fantasztikus volt újra a pályán lennem. A hosszú kihagyás sajnos meglátszott a teljesítményemen, kell még egy kis idő, hogy újra formába lendüljek. Nagyon hálás vagyok a klubomnak, amely végig kitartott mellettem, nem igazoltak a posztomra másik játékost, annyira bíztak benne, hogy visszatérek – mondta a Borsnak a 29 éves feladó, akinek sztrókja után az orvosok azt mondták, csoda, hogy életben van. Lebénult a bal oldala, és több epilepsziás rohama is volt. Olyan hétköznapi dolgokat sem tudott önállóan elvégezni, mint a fürdés vagy a vécézés, közben pedig ott növekedett a pocakjában első gyermeke, Zora, aki most büszkén figyelte anyukája visszatérését.

Barbarát nemcsak kilenc hónapos kislánya, hanem a szülei is elkísérték a találkozóra, férje, a DVTK focistája, Tamás Márk azért nem lehetett ott párja meccsén, mert épp az Újpest ellen (2-0) lépett pályára.

– Jó lett volna elmenni Márkót megnézni, de sietnem kell haza Miskolcra, mert a kisasszonynak fürdenie, aludnia kell. Bőven elég volt ez az egy találkozó neki – mosolygott a csinos röpis, akire a férje is nagyon büszke.

– Boldog vagyok, hogy Barbi visszatért, remélem, most már minden rendben lesz – árulta el a Borsnak Márk. – Az a szerencse, hogy amikor a baj megtörtént, a szülei a közelben voltak, és a segítségére siettek. Nehéz időszak volt: minden reggel a kórházban kezdtem, edzés után pedig rohantam vissza a kórházba. Hálás vagyok a Diósgyőrnek és a csapattársaimnak, hogy minden pillanatban támogattak minket a bajban.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 20.: a Szűz fontos tanulságokat kap a sorstól, a Bika szerencsés valamiben

borsonline.hu

A szíven döfött Sándor utolsó szavai: Betörőt fogtam, megszúrtak

life.hu

Mindenkinek van egy "halálórája", amely pontosan jelzi, meddig fog élni

mandiner.hu

Vitézy Dávid helyretette Karácsonyt villamosügyben

sonline.hu

A parkban rugdosta meg barátnőjét egy segesdi fiatal

origo.hu

Élve temették el ezeket az ókori kínai harcosokat

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: az EHF elutasította a németek halasztási kérelmét

vg.hu

Nem csak meggyőződésből oltásellenes Djokovic

vg.hu

Síbalesetben elhunyt a César-díjas francia színész

nemzetisport.hu

NB II: Világi Oszkár Győrben? – „Folynak a tárgyalások, a hó végére lezárulhatnak”

origo.hu

Kikerülte a fénysorompónál várakozókat a 8-as útnál, a következő pillanatban 100-zal jött a vonat - fotók

origo.hu

Újabb fontos levelet küldenek a bankok az ügyfeleiknek