Sport

Berecz Zsombor alig látja a gyerekeit - Fél életét távol tölti a vb-győztes vitorlázó

Burkovits Ferenc

Létrehozva: 2019.04.20.

Forrás: MTI

A tavalyi év egyik sportszenzációja volt a dániai vitorlás vb Finn dingi hajóosztályában Berecz Zsombor világbajnoki cí­me: ez a magyar vitorlázás első aranyérme!

Győzelmével Berecz megváltotta repülőjegyét a jövő évi, tokiói olimpiára, bár ennek ellenére sem ka­rosszékből nézi a vitorlásidényt. Ezerrel készül, edzőtábor edzőtábort követ, és mindez komoly áldozatokat követel tőle.

– Egyre nehezebb a családomat itthon hagyni! – mondta a Borsnak a 32 éves, kétgyermekes apuka. – Hiányoznak a családtagjaim, és érzem, hogy én is hiányzom nekik. A gyerekek pedig, hála istennek, nőnek. Ugyanakkor nyugodt, stabil családi háttér nélkül nem mennék semmire sem. 

Nemrégiben érkezett ha­za Spanyolországból, ahol több mint há­rom hetet edzőtáborozott. De már a nyakán a görögországi Eb. 

– Legalább ott kiderül, a nagy ellenfelek közül ki hol tart a felkészülésben – ma­gyarázta. – A viadal május 10-én kezdődik, de már most szerdán útra kelünk, mivel nem árt felkészülni, akklimatizálódni, ismerkedni a körülményekkel. 

Való igaz, egy világbajnok mégsem állíthat sehova oda felkészületlenül. Még akkor sem, ha ennél is fontosabbnak tartja az augusztus utolsó hetében a  Tokió melletti előolimpiai részvételt. 

– A japán viadalt megelőzi egy nyolchetes edzőtábor, szóval sokat leszek távol – említette Berecz, aki a családját és önmagát egy háromhetes szeptemberi vakációval engeszteli ki (bár dőzsölés akkor sem lesz). 

– Majd újra munka, mert az idei világbajnokságot Ausztráliában rendezik, és az időeltolódás miatt már november végén el kell indulni.

Berecz onnan szép ajándékkal akar hazatérni. A családja, a sportága és önmaga is megérdemelné. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek