Sport

Filléres gondokkal küzd a vívó Marót Péter

szs

Létrehozva: 2019.03.07.

Három éve szélütés érte az olimpiai ezüstérmes kardvívó Marót Pétert, ráadásul napi megélhetése igen nehéz, tudniillik az olimpiai bajnoki életjáradékát hét-nyolc éve megvonták.

Az 1972-es müncheni olimpián egyéniben ezüstérmes Marót 2016 áprilisában agyvérzést szenvedett, és bár már odahaza kezelik, állapota nem irigylendő. Már csak azért sem, mert egy korábbi, balul sikerült vállalkozásából fakadóan nem kap olimpiai életjáradékot, pedig az egyéni ezüst- és csapatban szerzett bronzérme után 324 330 forint járna.

– Egykori versenyzőtársaként mondhatom, jelenleg csak az agya tökéletes, a végtagjai nehezen mozognak, a kommunikáció is gondot jelent számára, tolókocsiban él – fogalmazott Kovács Tamás, aki kardvívóként, szövetségi kapitányként egyaránt olimpiai bajnoki címet szerzett.

Kovács kiemelte, a 73 éves Marót nem bűnöző. Beszélt az egykori párbajtőrvívó MOB-elnökkel, Kulcsár Krisztiánnal, a közbenjárását kérve Szabó Tünde EMMI sportügyekért felelős ál­lamtitkárnál azért, hogy megnyugtatóan rendeződjön Marót ötkarikás életjáradékának kérdése.

– Arról, hogy azt miért vették el tőle, senki se tud biztosat, így én sem, csak pletykák jutottak el hozzám. Alighanem rossz em­berek megvezették, a negatív következményeket pedig nem láthatta előre  – nyilatkozta Csongrádi László olimpiai aranyérmes kardvívó, aki a korábbi versenyzőtársak körében pénzgyűjtést szervezett Marót megsegítésére. – Az ügye hét-nyolc éve függőben van, ezért az öregségi nyugdíjból kénytelen élni. Pedig ő volt az, aki kijelölte a Gerevich Aladár-féle aranygeneráció és a Szilágyi Áron fémjelezte új pengeművészeink közötti utat bámulatos pályafutásával.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek