Sport

Csúnyán leszerepelt a Csoknyai-csapat

Sz. S., T. N., K. D.

Létrehozva: 2019.01.23.

<p>Súlyos vereséget szenvedett Norvégiától a magyar kézilabda-válogatott, így nem játszhat a 7. helyért a vb-n, és távol került a 2020-as tokiói olimpiai szerepléstől.</p>

Kellemetlen helyzetből várta Csoknyai István szövetségi kapitány csapata a norvégok elleni összecsapást, mert Tunézia nem tette meg azt a szívességet, hogy megszorongassa Egyiptomot a középdöntős csoportunkban. A fáraók hét góllal nyertek, így Lékai Mátéék nem szenvedhettek négygólosnál nagyobb különbségű vereséget Norvégiától, ha a vb 7. helyéért való helyosztót ki akarták harcolni, és megtartani az esélyt az olimpiai kvalifikációs torna elérésére. Nos, nem sikerült.

Az első félidőben még tartotta magát a magyar válogatott, a másodikban viszont súlyos rövidzárlat következett, és az északiak rengeteg lerohanás után tíz góllal is elhúztak. Ugyan a meccs finisében nagyon kapaszkodott együttesünk, de kilenc találattal így is kikapott, és gólkülönbséggel Egyiptom megelőzte. A mieink összességében csúnyán leszerepeltek a vb-n, hiszen az összes európai ellenfelétől vereséget szenvedtek.

A csapat helyzetét az sem könnyítette meg, hogy két klasszisa, Lékai és Balogh Zsolt folyamatosan ingázott Dánia és Ma­gyar­ország között. A két kézis a héten már másodszor jött haza: a Veszprém irányítója azért, hogy újra láthassa újszülött gyerme­két, Noét Budapesten, míg a sze­­ge­di át­lövő először sérülés miatt, utóbb mindenórás kedve­séhez, Katához sietett Szegedre, abban a reményben, hogy neki is megszületik a gyermeke. Ba­logh összesen ötezer kilométert utazgatott a vb alatt, ami borzasztóan megterhelő lehetett. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek