Sport

A lábukat elvesztették, de az akaraterejüket nem! A sportolás segítette a veteránok felépülését

Bors

Létrehozva: 2019.01.01.

Nehéz könnyek, megrendültség nélkül olvasni két afganisztáni háborús veterán katona hányattatásairól. Kettejük sorsában, felépülésükben, gyógyulásukban közös szerepet töltött be a sport.

Forrás: Craig Wood, Facebook

A 33 esztendős amerikai Rob Jones egy afganisztáni járőrözés során egy éles pokolgépet igyekezett hatástalanítani. Sikertelenül. A szerkezet robbanása következtében mindkét lábát térd alatt amputálták.

A derék őrmester nem adta fel, utóbb elmondta, az ifjabb korában űzött a labdarúgás és birkózás segítette hozzá ahhoz, hogy gyógyulását követően műlábaival futni kezdjen.

Tavaly harmincegy nap alatt 31 amerikai városban 31 maratoni távot teljesített. Bámulatos teljesítmény!

Sokoldalúságára amúgy jellemző, hogy a 2012-es londoni paralimpián evezésben bronzérmet szerzett.

Szívesen indulna a 27 éves brit Craig Wood is paraolimpián, csakhogy balszerencséjére a 2020-as tokiói játékok műsorán nem szerepel a vitorlázás, amiben Wood kiváló. A doncasteri fiatal katona 2009-ben szintén egy afganisztáni robbanás után került műtőasztalra.

Mindkét lábát tőből amputálták, elveszítette a bal karját, az arcán pedig tíz plasztikai műtétet hajtottak végre. Viszont mivel ma is mesteri módon vitorlázik, éppen ezért ebben a sportágban kívánt nevezni Tokióra. Csakhogy az említett műsormódosítás miatt nem utazhat. Ráadásul időközben a menyasszonya, Vicky Swales is elhagyta...

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek