Sport

Erősebbé tette az anyaság Kozák Danutát

K. B.

Létrehozva: 2018.08.23.

Kajak-kenu VB: A magyarok legnagyobb éremvárományosaként tér vissza a világbajnoki mezőnybe az ötszörös olimpiai bajnok, Kozák Danuta.

Forrás: MTI, Facebook

Mindhárom 500-as számban (egyéni, páros és négyes) aranyéremre esélyesként száll vízre a portugáliai vébén Kozák, aki egy évvel a szülés után kirobbanó formában kajakozik.

Miután edző-férjét, Somogyi Bélát megajándékozta első gyermekükkel, Zorával, tavaly 2007 óta először volt kénytelen kihagyni a világbajnokságot. Ahol azelőtt minden alkalommal érmet szerzett. Szerencsére azonban a szülés után ott folytatta a versenyzést, ahol abbahagyta. Júniusban, az Európa-bajnokságon két arany- és egy ezüstérmével a legeredményesebb magyar kajakos volt.

– Szerintem jobb formában van, mint bármikor – mondta a sportolónőről klubja, az UTE kajak-kenu szakosztályának vezetője, Homoki Tamás a Borsnak. – Több női sportolónál is megfigyelhető, hogy szülés után jobban teljesít, mint azelőtt. Ez Danutánál is így van, az anyaság láthatóan megerősítette – tette hozzá.

A szakember elmondta: a 31 éves kajakozó az idei első válogatóversenye előtt még izgult a visszatérését illetően, de a sikerekkel együtt a magabiztossága is megjött. A világbajnokság előtt pedig olyan időket produkált, hogy mindhárom számában győzelemre esélyes.

– A versenyzésből az hiányzott, hogy amikor a maximális fókuszból kijön az ember, és áthalad a célvonalon, akkor oldalra néz, és azt látja, ez sikerült, megint túlszárnyalta magát – mondta az Eb után a 24.hu-nak Kozák, aki hozzátette, hogy rengeteg kemény edzés, koncentráció van abban, hogy ilyen jó eredményekkel tért vissza, ami a családja segítsége nélkül nem sikerülhetett volna. Zorát ahogy az Eb-re, úgy a vébére sem viszi magával, rá ilyenkor a nagyszülők vigyáznak otthon.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek