Sport

Szurkolók százai fogadták Liuékat - egy nap pihenő jár az aranyért - fotó

K. B.

Létrehozva: 2018.02.25.

Szurkolók százai tapsviharral, a családtagok óriási ölelésekkel köszöntötték a hazatérő olimpikon­jainkat, köztük az aranyérmes rövid pályás gyorskorcsolyázókat.

Vasárnap délelőtt landolt a Liszt Ferenc repülőtéren a versenyzők gépe, ahonnan azonnal a Gyakorló Jégcsarnokba vették az irányt. Ott szurkolók százai, már a buszról leszállva aláírásokat és közös fotókat kértek az olimpikonoktól. A legnépszerűbbek természetesen Magyarország első téli olimpiai bajnokai, az 5000 méteren diadalmaskodó Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor alkotta rö­vid pályás gyorskorcsolya váltó tagjai voltak. Utóbbi kettő csa­ládja szép számmal látogatott ki a fogadásra, ahol mindkét Liu fiú azonnal a nyakukba ug­rott. Az aranyérmek  minden ro­kon nyakában megfordultak, végül édesanyjuknál, Szabinánál kötött ki mind a kettő.

– Apukánk kint volt velünk Pjongcsangban, ami nagyon sok erőt adott. De a többieket most láttuk először az olimpia megnyerése óta. Nagyon jó érzés volt, ahogy a család büszkeségeinek lenni is az – mesélte a Borsnak Liu Shaolin Sándor, aki hozzátette: még most is nehezen fogják fel, hogy tényleg olimpiát nyertek. S hogy hol pi­henik ki az ötkarikás játékok fá­radalmait? – Én sosem pihenek – nevetett az olimpia legeredményesebb magyar versenyzője. – Kedden már jégen leszünk, aztán márciusban világbajnokság, úgyhogy ma még ünneplünk, majd folytatjuk to­vább a munkát.

Kialudt a láng

Számtalan emlékezetes pillatatot hozott a téli olimpia, többek között a közös koreai hokicsapat és az orosz férfiválogott győzelme – amely juszt is elénekelte a saját himnuszát – is nagyot szólt. Az éremtáblázat élén végül Norvégia végzett, a magyarok egy arannyal holtversenyben a 21. helyen végeztek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek