Sport

Vb-címről álmodik a legjobb magyar karatés

Szabó Sándor

Létrehozva: 2016.10.10.

Forrás: Vadnai Szabolcs

Magyar karatéka még sohasem szerzett vb-címet, pár nap múlva Tadissi Martial lehet az első. A kongói papától, magyar édesanyától született Martial tehát bravúrra készül, s ebben az október 25-én startoló, linzi vb-n szintén tatamira lépő menyasszonya, Molnár Réka sokat segít neki.

– Együtt versengünk nemzeti színekben, ugyanarra az egye­temre, a közszolgálatira járunk, és az álmunk is azonos: szeretnénk ott lenni a 2020-as tokiói olimpián – magyarázza az Újpest Eb-bronzérmes sportolója, Martial, akinek remekül sikerült az utóbbi két éve.

– Csúcsforma körül vagyok, s hogy mire megyek Linzben, az attól függ, milyen napot fogok ki. Nem iszom előre a medve bőrére, az aranyéremhez hét nyertes meccs kell. Ráadásul súlycsoportomban, a 67 kilóban száznál több induló lesz, illetőleg az sem mindegy,  hogy sikerült a fogyasztás: öt-hat kilót szoktam ledobni.

Menyasszonya – Linzben az 50 kilósok között indul –figyel Martial vonalaira, habár Réka a márványsajtos tejszínes csirkét vb-színvonalon prezentálja kedvesének. Kilátásaik amúgy kedvezőek, hiszen legutóbb Okinaván bizonyítottak, s Martial az egyetemi vb-címet már megkaparintotta.

– Martial a magasan képzett japánok ellen is nagyszerűen verekedett. A hazaiak beleszaladtak egy-két pofonjába, persze azokat igyekeztek is visszaadni neki. Remélem, szép eredményekkel térünk haza – mondta Réka. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek